En Sıcak Konular

Erdoğan, MHP'yi beyannamesiyle vurdu

20 Temmuz 2007 10:21 tsi
Erdoğan, MHP'yi beyannamesiyle vurdu Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerini geçmiş dönemde savunduğu fikirleri ile vuruyor. Erdoğan, Bahçeli'nin hükümete yönelttiği 'vatanı satıyorlar' suçlamasına MHP'nin 2002 seçim beyannamesindeki maddelerle yanıt verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerini geçmiş dönemde savunduğu fikirleri ile vuruyor. Erdoğan'ın eleştirilerinden MHP de nasibini aldı.

Devlet Bahçeli'nin hükümete yönelttiği 'vatanı satıyorlar' suçlamasını hatırlatan Başbakan, MHP'nin 2002 seçim beyannamesindeki çelişkisine gönderme yaptı.

Buna göre MHP, 2002'de kâr eden KİT'lerin özelleştirilmesini, kâr etmeyenlerin sıfır bedelle çalışanlara verilmesini öngörüyor. MHP, yabancı sermayeyi desteklediğini de deklare ediyor. Erdoğan, "Şu anda Sayın Bahçeli meydanlarda ne diyor? Bunların tamamının tersini konuşmuyor mu?" diye soruyor.

Erdoğan, özelleştirme polemiğini Kanal A'da gazetecilerin sorularını cevaplandırırken alevlendirdi. MHP, seçim kampanyası çerçevesinde meydanlarda başta en son yapılan Petkim ihalesi olmak üzere özelleştirmeleri sert bir dille eleştiriyor. Parti, Başbakan Erdoğan'a 'Yüce Divan'da yargılanacağı' uyarıları gönderiyor. Bahçeli'nin, kendisi hakkında, "vatanı satmaktan terör örgütünü korumaya varıncaya kadar suçlamaları ortaya attığını" ifade eden Erdoğan ise, "Sayın Bahçeli dürüst değil, doğru konuşmuyor." dedi. Ardından, MHP'nin 2002 seçim beyannamesinden bazı bölümleri okudu. Erdoğan, beyannamede kâr eden KİT'lerin vakit kaybedilmeden özelleştirileceğinin, alıcısı bulunmayan KİT'lerin ise sıfır bedelle çalışanlara terk edileceğinin yazıldığını bildirdi. Beyannamede, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın yeniden yapılandırılarak özelleştirilmesinin öngörüldüğünü aktaran Erdoğan, yine beyannamede, yabancı sermayenin destekleneceğine dair ifadelerin yer aldığını kaydetti.

MHP'nin 2002 seçim beyannamesinde 'Özelleştirme' başlığı altında şu vaatler yer alıyor:

Devletin asli fonksiyonlarına kavuşturulması esas olduğundan, nihai aşamada özelleştirme veya tasfiye yoluyla devletin KİT sisteminin dışına çıkması sağlanacaktır.

Halka arz yoluyla yapılacak özelleştirmelerle sermayenin tabana yayılmasına ve rekabetçi piyasaların oluşumuna katkı sağlanacaktır. Devlet tekellerinin yerini özel sektör tekellerinin almasının önüne geçecek piyasa düzenleyici çalışmalara devam edilecektir.

Özelleştirmeyi yönlendiremeyen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeniden yapılandırılacaktır.

Kâr eden KİT'ler, pazar fiyatı mümkün olduğunca yüksek tutularak vakit kaybedilmeden özelleştirilecektir. Zarar eden KİT'lerden rehabilite edilebileceklerin gerekli yatırımları gerçekleştirilecek, rehabilitasyonu mümkün olmayanların -en az beş yıldır faaliyet zararı eden kuruluşlar gibi- ise tasfiyesi sağlanacaktır.

Alıcısı bulunmayan kamu iktisadi teşebbüslerinin sıfır bedellerle çalışanlarına terk edilmesi uygulamasına hız verilecektir.

Zaman
 



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs