En Sıcak Konular

Türkeş'in iddiası: Bahçeli MİT'ten!

20 Temmuz 2007 09:42 tsi
Türkeş'in iddiası: Bahçeli MİT'ten! Merhum Alparslan Türkeş, oğluna yazdığı mektubunda partiyi Devlet Bahçeli'ye karşı uyarıyor. Türkeş mektubunda, “Devlet Bahçeli MİT'tendir. Arkadaşlarımız MİT'ten uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir” diyor.

Merhum Alparslan Türkeş'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi “MİT mensubu” olmakla suçladığı mektubu, Bahçeli'ye muhalif sitelerde yeniden dolaşmaya başladı. Mektup ilk ortaya çıktığında “Yazı babamın. Daha önce de mektubun varlığıyla ilgili söylentileri duymuştum” diyerek iddiaları doğrulayan Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ile “Bahçeli MİT mensubu, MHP'yi yıkmaya geldi” diyen muhalif Muharrem Şemsek'in MHP'den Ankara ve Çorum'da 1. sıradan aday göste-rilmelerinin ardından iddialarına son vermeleri dikkat çekti.

ARKADAŞLAR UZAK DURSUN

MHP yönetimine muhalif ülkücülerin sitesinde yer verilen 26 Temmuz 1983 ta-rihli mektupta bazı ülkücülerle ilgili kanaatlerini dile getiren Alparslan Türkeş, Bahçeli'nin MİT mensubu olduğunu belirterek, “Devlet Bahçeli MİT'tendir. Arkadaşlarımız MİT'ten uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir. Ne ise çok şükür şuurlu arkadaşlarımızın sayesinde fesat yatışmış oldu. Fakat bu tatsız şeyleri yapanlar, ya Anavatan Partisi ile işbirliği sebebi ile kışkırtılmışlardır veya MİT tarafından kullanılmışlardır. Mesele üze-rine dikkatle eğilmek lazımdır. Ermenilerin cinayetlerine karşı bazı MİT memurları içerde ve dışarda ülkücüleri kullanmak teşebbbüsünde bulunuyorlar. Bunları asla kabul etmemeli, hiçbir eyleme karışılmamalıdır” diyerek arkadaşlarını uyarıyor. Türkeş, devletin önce milliyetçilere karşı giriştiği baskıyı ve yanlış uygulamaları değiştirmesi gerektiğini ardından da resmi makamların kendilerine görev teklif etmesi gerektiğini söylüyor.

MEKTUP BABAMA AİT

MHP Genel Başkanlığı için Devlet Bahçeli'yle yarışan Tuğrul Türkeş de mektup ilk kez gündeme geldiğinde olayı doğrulamıştı. Tuğrul Türkeş, “Yazı babamın. Daha önce de mektubun varlığıyla ilgili söylentileri duymuştum” şeklinde açıklama yapmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir diğer rakibi Muharrem Şemsek'in de “Bahçeli MİT mensubu, MHP'yi yıkmaya geldi” dediği kamuoyuna yansımıştı.

Alpaslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, Pazar günü yapılacak seçimde Ankara 1. Bölge 1. sıradan, Muharrem Şemsek ise Çorum 1. sıradan MHP adayı olarak seçime girecek.

Yeni Şafak



Bu haber 2,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs