En Sıcak Konular

'Türkiye teşvik etti!!!'

19 Temmuz 2007 22:25 tsi
'Türkiye teşvik etti!!!' Irak’ın yedi Sünni direniş örgütü, bundan böyle ortak hareket etme kararı aldı. Iraklı direnişçiler Türkiye ve Suudi Arabistan’ın birleşme için kendilerini teşvik ettiğini iddia etti.

Irak Haması'nın Zubeydi kod adlı lideri, 'Türkiye ve Suudi Arabistan birleşmemiz yönünde bizi teşvik etse de bizden korkuyorlar” dedi.

Iraklı direniş örgütlerinin liderleri, ABD öncülüğünde 2003'te başlayan işgalde ilk kez Batı medyasına röportaj verdi. El Kaide ve Baas’ı kabul etmeyen yedi Sunni direniş örgütü, güçlerini birleştirme kararı kaldı. Bu örgütlerden 1920 Devrim Tugayı, Ensar el Suna ve Irak Haması liderleri, İngiliz Guardian gazetesine konuştu.

Şam’da gerçekleştiği bildirilen görüşmede Iraklı direnişçiler, bütün yabancı birlikler Irak'ı terketmediği sürece silahlı direnişi sürdüreceklerini söyledi.

“SADDAM’IN SİLAHLARINA BAĞLIYIZ”

Irak Haması’nın Ebu Ahmed kod adlı lideri, “Barışçıl direniş işgali sona erdirmeyecek. ABD onlarca yıl kalmayı tasarladığını açıkça ortaya koydu ancak şimdi direniş içindeki ortak görüş, bir yıl içinde Irak’ı terk etmeye başlayacakları” dedi.

Irak Haması’nın Zübeydi kod adlı yöneticisi ise örgütlerinin Saddam’dan kalan silahlara bağlı olduğunu ve bu silahları aracılar vasıtasıyla Irak ordusundan satın aldıklarını söyledi. Suriye ile bir bağ kurmaktan kaçındıklarını söyleyen Zübeydi, “(Suriyeliler) ağır bir baskı olursa bizi satabilirler ya da tamamen onların kontrolü altına girme riski doğabilir” dedi.

“İRAN YARDIM TEKLİF ETTİ”

Hiçbir rejim ve ülkeden destek almadıklarını söyleyen Zübeydi, Fransa ile dolaylı görüşmeler yaptıklarını öne sürdü. İran’ın İslamcı direniş örgütlerine silah, para ve Şii militanlardan saldırmazlık garantisi teklif ettiğini savunan Zübeydi, bunu reddettiklerini ama El Kaide’nin bu teklifi kabul ettiğini düşündüklerini söyledi.

Zübeydi, “İran’a güvenmiyoruz. Arap ve diğer hükümetlerin yardımına ihtiyacımız var. Ancak Türkiye ve Suudi Arabistan birleşmemiz yönünde bizi teşvik etse de bizden korkuyorlar” dedi.

“İŞGALE DESTEK VEREN KARDEŞİM BİLE OLSA ÖLDÜRÜRÜM”

Adını İkinci Dünya Savaşı ardından İngilizlere karşı başlatılan direnişten alan 1920 Devrim Tugayı sözcüsü ise, “Bizce Irak’ta iki tip insan var. Sunni ya da Şii değil, Kürt ve Arap değil, Müslüman ve Hıristiyan değil, işgalin yanında olanlar ve işgale karşı olanlar” dedi. Iraklı direniş lideri, “İşgale destek veren kardeşim bile olsa onu öldürürüm, ancak masumlara dokunulmamalı” diye konuştu.

Iraklılar arasında El-Kaide’ye karşı bir nefretin doğmaya başladığını da belirten direnişçiler, El Kaide’nin Irak direnişini terörist gibi gösterdiğini belirterek, masum insanların ölümüne neden olan intihar saldırılarına karşı olduklarını ifade etti.

star



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs