En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Cami de bizim cemevi de

23 Kasım 2012 20:31 tsi
Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği Muharrem iftarında birlik beraberlik mesajları verildi.

İftara katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Allah adının anıldığı her yer bizimdir. Cami de bizim cemevi de." dedi.
 
Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği Hacıbaba Baklavaları'nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Sünni ve Alevi vatandaşların bir araya geldiği yemeğe, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Müftüsü Musa Hakkı Özer, Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu ile çok sayıda milletvekili ve sivil toplum kuruluşu yetkilisi katıldı. İftar öncesi Lokma Duası yapıldı.

İftarda konuşan Bakan İsmet Yılmaz, herkesin muharrem ayının mübarek olmasını diledi. Kerbela'dan bahseden Yılmaz, askerleri kastederek Mehmetçiklerin, "Şehitler vurulunca değil, unutulduklarında ölür" diyerek, Hüseyinlerin unutulmadığını bildirdi. Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının müminlerin gönüllerinde taht kurduğunu vurgulayan Yılmaz, müminlerin her zaman mazlumun yanında olduğunu söyledi. Ünlü Halk Şairi Sezai Karakoç'un şiirinden bölümler okuyan Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle son verdi: "Allah'ın isminin anıldığı her yer bizimdir. Camii de bizim Cem evi de bizim." dedi.

"ARTIK KERBELALAR YAŞANMASIN"

Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, birlik ve beraberliğin sağlanması, barışın sağlanması için kardeşliğin köklenmesi için bu tür programların ve günlerin önemli olduğuna dikkat çekerek, bunların sürekli olması gerektiğini dile getirdi. "Artık Kerbelalar yaşanmasın" diyen Hortoğlu, İslam coğrafyasında, Türkiye'de ve dünyada Fatma anaların ağlamamasını diledi. Türkiye'de de böyle bir özlemin olduğundan bahseden Hortoğlu, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' şiirinden ve Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinden dizeler okudu.

Yemekte söz alan Ankara Müftüsü Musa Hakkı Özer de Hacı Bektaş-i Veli'nin 'bir olalım, diri olalım, iri olalım' sözünü hatırlatarak, tüm İslam aleminin ortak değeri olduğunu vurguladığı Kuran-ı Kerim'den ayetler okudu. "Bizi birbirimizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadelerini kullanan Özer, fitnecilere ve fesatlara fırsat verilmeyeceğini söyledi.

cihan


Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,350 µs