En Sıcak Konular

Başbakan, Kadumi'nin eşini kabul etti

23 Kasım 2012 18:42 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de kaçırılan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan Filistinli Gazeteci Başar Fehmi Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi’yi kabul etti.

Görüşmeye oğlu Enes ile gelen Arzu Kadumi, Başbakan Erdoğan’ın, Başar’ın kurtarılması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını söylediğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, ABD merkezli El Hurra Televizyonu için gittiği Suriye’de kaçırılan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan gazeteci Başar Fehmi Kadumi’nin eşini Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Görüşmenin ardından Arzu Kadumi basın mensuplarına açıklama bulundu. Başbakan Erdoğan’a durumlarını anlatmak için randevu talep ettiklerini belirten Arzu Kadumi, “Sağ olsun kabul etti. Oğlum ve ben beraber Başbakan ile görüştük. 96 günlük süreci anlattım kendisine. O da sabırla dinledi. Elinden geleni yapacağını açıkladı. Bu süreçte bize destek verdi. Bu vakte kadar zaten Dışişleri Bakanlığı'nın sürekli desteğini görmüştük. Elden gelen her şey yapılıyordu.” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının CHP Milletvekili Refik Eryılmaz’ın açıklamalarını sorması üzerine Arzu Kadumi, “95 gündür bana hiç bu şekilde teklif gelmedi. Gerek muhaliflerden gerek başka taraftan. Başar Kadumi elimizde veya şu kadar para istiyoruz gibi bir teklif bana hiçbir zaman gelmedi. Ancak Başar’ın ailesi Kudüs’te yaşıyor. Kudüs’teki ailesine ‘Şu kadar para verirseniz Başar'ı getiririz,fotoğrafını getiririz’ gibi telefonlar gelmiş. Ayrıca El Hurra kanalı aracılığı ile de bu tür teklifler oldu. Ama bunlara hiçbirine itibar edilmedi. Aranan numara tekrar geriye dönüldüğünde cevapsız kaldı. En son ismini açıklamak istemediğim bir aile dostumuza böyle bir telefon ulaştı. Başar’ı aramakla ilgili ondan para isteğinde bulunuldu. Fakat bunun Suriye den mi arandığı arayanın kim olduğu gibi hiçbir şekilde bilgi yok ve ben bunu açıklamadım.” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Refik Eryılmaz’ın yaptıkları konuşmayı kendisine sormadan basınla paylaşmasının kendisini üzdüğünü belirten Arzu Kadumi, “Çünkü arayanın kim olduğunu ben de bilmiyorum. Yani Suriye’den arandığını bile bilmiyorum. Şu an ben bunu araştırıyorum. Ama Refik Bey'in dediği gibi bana hiçbir şekilde böyle bir teklif telefon ulaşmadı. Bunu sadece düzeltilmesini istiyorum.” diye konuştu.

Basın mensuplarının “Başbakan neler söyledi?” şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, “Başbakan dinledi ve durumdan haberlerinin olduğunu ve ellerinden geleni en kısa zamanda yapacaklarını söyledi. Danışmanlarına da durumu bildirdi.” cevabını verdi. Arzu Kadumi, “Başbakan somut bir şey söyledi mi ? sorusuna ise “Hayır.” cevabını verdi.

cihan



Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,751 µs