En Sıcak Konular

'Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına attılar'

23 Kasım 2012 15:56 tsi
Mayıs 1993'te Malatya'dan birliklerine dönen 33 askerin Bingöl-Elazığ Karayolu Bilaloğlu Köyü Mevkii'nde şehit edildiği olaydan sağ kurtulan Osman Partal, o dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mayıs 1993'te Malatya'dan birliklerine dönen 33 askerin Bingöl-Elazığ Karayolu Bilaloğlu Köyü Mevkii'nde şehit edildiği olaydan sağ kurtulan Osman Partal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşiktaş'taki Çalışma Ofisi'ne gelerek gazilik talep etti. Partal, Erdoğan'ın Çalışma Ofisi'ne girerek kendisi ve olaydan sağ kurtulan 19 arkadaşına gazilik talebini içeren mektubunu teslim etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Kasımpaşa'daki Büyük Piyalepaşa Camii'nde kıldı. Vatandaşlar namaz çıkışında Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.  Erdoğan namazın ardından Beşiktaş'taki Çalışma Ofisi'ne geçti.  1993 yılında 33 askerin şehit edildiği olaydan yaralı kurtulan askerlerden Osman Partal, gazilik talebini içeren mektubunu iletmek üzere Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Partal, kendisi gibi 19 arkadaşının gazilik talebini iletmek için Erdoğan'a mektup yazdıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın kendilerini anlayacağını umut ettiğini ifade eden Partal, "Beni bekleyen, daha geride 19 tane arkadaşım var. Aynı dileklerde aynı arzularda bulunuyoruz. Bizim tek istediğimiz bize sahip çıkılması. Biz gazi sayılmadık. Geçen 24 Mayıs'ta Bingöl'e gittik, şehit aileleriyle görüştük. 'Gaziler siz misiniz?' diye sorduklarında 'Biz Gaziyiz' diyemedik.  Yara, bere, işkence yapıldı. Buna rağmen daha ne yapmamız gerekiyordu vatan için. Gerektiğinden fazlasını yaptığımızı düşünüyorum. Paşalar gibi 19 ay askerliğimizi de tamamladık. Hepimiz mağduruz ve psikolojimiz bozuk. Aile problemleri yaşıyoruz." İfadelerini kullandı.

Olayda belinden ve bacağından kurşun yarası aldığını anlatan Partal, "Gazi olmamız için daha ne yapmamız lazım. Geçende bir arkadaşı izledik. Gözünün birisini kaybetmiş. Gazi olması için diğerini de kaybetmesi gerekiyormuş. Oysa hepimizin amacı bu vatan bu millet, toprak için mücadele vermek. Biz gereğini yaptık umarım sayın Başbakanımız da bizi anlayışla karşılar. Mektubu Başbakanımıza ileteceğim." diye konuştu.

'BİZİ ŞEMDİN SAKIK'IN KUCAĞINA ATTILAR'

24 Mayıs 1993'te Şemdin Sakık'ın direk kendisiyle de görüştüğünü ifade eden Partal, "Benimle birebir muhatap oldu. 'Trabzon'u başkent yapacağız' dedi. Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına atan zihniyet masum mu? Suçsuz mu ? Yani burada herkes kenara çekildi, biz mi suçluyuz? Bize gaziliğimiz verilmiyor?" diye setim etti.
O dönemde görevli komutanlardan bir tanesini televizyonda dinlediğini aktaran Partal, "Bizim korumamız varmış! O anda PKK bizi alıp dağa çıkmış. Hayır efendim, biz 3 saatlik yolu 6 saatte gittik. Akşam 6'da pusuya düştük. Daha sonra 6'dan 9'a kadar 3 saat var havanın kararmasına. Hava karardı sonra bizi köye götürdüler. Oturdular konuştuk. Oradan dağa götürdüler. İki gruba ayırdılar. Benim de içinde bulunduğum gurubu kurşuna dizdiler." şeklinde konuştu.

Olayla ilgili tutanakların kaybolduğu iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Partal, tutanakların kendisinde olduğunu istendiği takdirde verebileceğini ifade etti.  Partal, "Böyle bir zihniyet yok. Bizi attılar önlerine, işkence gördük. O gece o çocukların bağırması, ağlaması, bizi PKK'nın kucağına atan zihniyetlerin vicdanını sızlatmadı mı?" diye konuştu.

Basın mensuplarının "Sorumlu komutan kim size göre?" sorusu üzerine Partal, "Ben isim söylemeyeyim. Ben tek başına bir vatandaşım, ben zarar görürüm diye düşünüyorum." diye çekincesini dile getirdi.
Olayla ilgili, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı görevi yaptığı sırada Zekeriya Öz ile görüştüğünü anlatan Partal, Öz'ün Diyarbakır Savcılığı'na talepte bulunduğunu ancak Diyarbakır'dan evrakların kaybolduğu yönünde cevap geldiğini anlattı.
CİHAN



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,649 µs