En Sıcak Konular

CHP'liler füze kalkanı önünde eylem yaptı

23 Kasım 2012 14:58 tsi
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partili ve köy muhtarları ile birlikte Kürecik NATO Füze Kalkanı Üssü önünde eylem yaptı. Üsse girmek isteyen CHP'lilerle jandarma arasında tartışma çıktı.

Beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz, partili yöneticiler ve bölgedeki köylerin muhtarları ile birlikte Kürecik NATO Füze Kalkanı Üssü'ne gitmek isteyen CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın bulunduğu konvoy, üsse kısa bir süre kala jandarma ekiplerince durduruldu. Jandarmanın bölgenin askeri güvenlik bölgesi olduğunu söylemesi üzerine CHP Milletvekili Veli Ağbaba, "Bizim doğal hakkımız. Sizinle karşı karşıya gelmeyelim. Biz üssün önünde açıklamamızı yapacağız" dedi. Bunun üzerine jandarma görevlisi komutanları ile görüşüp durum hakkında bilgi vereceğini söyledi. Ağbaba, "Kendi yurduna, kendi toprağına giremiyorsun. Bundan sonrası herhalde Amerikan toprağı" dedi. Yolda önlem alan jandarma ekiplerine bakan Ağbaba, "Biz bu gençlerle nasıl karşı karşıya gelelim? Bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz" dedi.

Jandarma görevlisinin milletvekili ile birlikte 10 kişinin üssün önüne çıkmasına müsaade edebileceklerini söylemesi üzerine ise Ağbaba, "Bu bizim en doğal hakkımız. Sizin bizi engellemeye ne hakkınız var ne de haddiniz. Biz oraya çıkacağız" dedi. Bunun üzerine jandarma görevlisi, "Sizin hakkınızdır. Burası güvenlik bölgesi. Biz sizin emniyetinizi de düşünüyoruz, bu bölgenin emniyetini de düşünüyoruz" dedi.
Kısa süreli tartışma sonrasında CHP Milletvekili Ağbaba ve beraberindeki heyet, NATO Füze Kalkanı Üssü'nün önüne geldi. Askeri görevliler basın mensuplarına üssün görüntüsünü almaması konusunda uyarıda bulundu.

Basın açıklaması yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mevcut üssün NATO değil, ABD üssü olduğunu belirterek, "ABD'yle kalkan kurup İsrail'i koruyacaksınız, sonra da Filistinli mazlumların başında gözyaşı dökeceksin. Bunun adı kurtla yiyip kuzuyla meleşmektir. Kürecik'te kurulan bu savaş aygıtı geçmişte olduğu gibi bugün de aslında emperyalizme hizmet etmek için kurulmuştur. Deniz Gezmiş'lerin, Sinan Cemgil'lerin, tam bağımsız Türkiye mücadelesinde Kürecik Üssü önemli bir yer tutmuştur. Bu ABD'ye bağımlılığa karşı çıkmanın, İsrail siyonizmine tepkinin sembolü olmuştur. Soğuk savaşın sona ermesiyle 1990'larda kapatılan bu üs, AK Parti iktidarında füze kalkanı olarak yeniden açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kürecik Üssü'nün daha önce ABD radar üssü olarak görev yaptığını ancak bugün İran'a karşı İsrail'i korumak için buraya ABD tarafından füze kalkanı kurulduğunu belirten Ağbaba, "Başbakan, 'Yaptığımız protokolle burayı kaldırma hakkına sahibiz' diyor. Madem bu hakkınız var, durmayın, derhal kapatın ama Başbakanın buna ne hakkı var ne de niyeti var. Füze kalkanı sistemi burada olduğu müddetçe bu hükümet ancak ABD ve İsrail müttefiki olabilir. Filistinlilerin ve Orta Doğu'daki diğer mazlum halkların gözünde ise sadece taşeron olmaya devam eder" ifadelerini kaydetti.

Ağbaba'nın füze kalkanının kaldırılmasını istediklerini vurguladığı basın açıklamasının ardından, CHP heyeti geri döndü.

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs