En Sıcak Konular

'Öcalan dendiğinde aklıma bu anı geliyor'

23 Kasım 2012 13:26 tsi
Uğur Dündar: 'Bugün bunları söyleyenler bana göre Türkiye'nin realitesinden kopuk insanlar.'

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Habertürk'te yayınlanan ve Pelin Çift'in sunduğu Medya Kritik programının bugünkü konuğuydu. Uğur Dündar, canlı yayında, usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın köşesinde Abdullah Öcalan'la ilgili kaleme aldığı "Bir gün serbest kalacak ve Meclis'e girecek" sözlerini değerlendirdi.


"ÖCALAN CEZAEVİNDEN ÇIKACAK, MECLİS'E GİRECEK"

Pelin Çift, Dündar'a, "Mehmet Ali Birand, bugünkü yazısında diyor, 'Bunu duymak hoşunuza gitmeyecek, bu acı belki sizin için, ama bir gün Öcalan çıkacak cezaevinden, Meclis'e girecek. Hatta PKK isim değiştirerek bir parti olarak meclise girecek. Ne diyorsunuz buna?" diye sordu.


"PKK, EN ELİ KANLI EN ACIMASIZ TERÖR ÖRGÜTÜ"

"Bugün bunları söyleyenler bana göre Türkiye'nin realitesinden kopuk insanlar. PKK terör örgütü Türkiye'de hemen hemen her kasabada, neredeyse her köyde şehit düşmesine sebep olmuş, şehit cenazesi gitmesine sebep olmuş, dünyanın
gördüğü en eli kanlı, en acımasız terör örgütlerinden biridir. Ben terör örgütüyle Kürt sorununu birbirinden ayrı tutuyorum. Ayrıca yapılan araştırmalarda, Kürt vatandaşlarımıza BDP'nin eş başkanlarının isimleri soruluyor ve çok büyük bir oranda bu eş başkanların isimlerinin bilinmediği, BDP'ye oy veren seçmenlerin bile eş başkanların isimlerini bilmediği ortaya çıkıyor.



"ÖCALAN DENDİĞİNDE AKLIMA BU ANI GELİYOR"

Şimdi Abdullah Öcalan dendiğinde, Allah rahmet eylesin benim çok sevdiğim saydığım devlet adamı, Cumhurbaşkanı Turgut Özal bizi bir GAP gezisine görtürmüştü. Gezi yarıda kaldı, çünkü PKK bir köyü basmıştı ve katliam yapmıştı. Biz oraya gittik, öbek öbek kadın lar cesetlerin üzerine yığılmışlar ağıt yakıyorlar. Evler yanmış, hatta tavuklar horozlar tavanlara yapışmış ve fosil haline gelmiş, derken özal harekatçı polisler gazete kağıdına sarılmış bir şey getirdiler bana, açtım açtım bir şey gözükmüyor. Açtım açtım şu kadarcık bir bebek ayağı! Yani terör örgütü dendiğinde, Abdullah Öcalan dendiğinde benim gözümün önüne o geliyor.

Yıllar sonra bir gün olur mu olabilir, bir marjinal bir partinin başına geçebilir, ancak hiçbir zaman bütün Kürtlerin desteğini alamaz... (Ensonhaber) 

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,423 µs