En Sıcak Konular

ÖSS’de de başarı puanı hatası mı?

19 Temmuz 2007 20:02 tsi
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, okullar tarafından ÖSYM’ye bildirilen başarı puanlarında hata olduğu yönünde “epeyce” başvuru olduğunu açıklayarak 'Bize ulaşın' dedi.

Üniversite adaylarının puanlarda yanlışlık olduğuna dair itirazlarının ÖSYM tarafından değerlendirildiğini belirten Prof. Yarımağan, Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla puanları tekrar istediklerini, buna göre gerekli düzeltmelerin yapılacağını bildirdi.

Okulların söz konusu puanları bilgisayar aracılığıyla kendilerine ilettiğini kaydeden Yarımağan, adayların puanlarda yanlışlık olduğuna dair itirazlarının ÖSYM tarafından değerlendirildiğini anlattı.

YANLIŞLIK SIRALAMAYI ETKİLER

Puanlar resmi kanallardan teyit edildikten sonra gerekli düzeltmenin yapılacağını belirten Prof. Yarımağan, şöyle konuştu:

“ÖSYM’de hata yok. Bireysel düzeyde, okulların Ortaöğretim Başarı Puanı’nı yanlış bildirmesine bağlı hatalar var. Puanı okullardan yanlış bildirilen epeyce aday var. Adaylar başvuruyorlar, ‘Okulun bildirdiği puan doğru değil, doğrusu budur’ diyorlar. Biz de Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla, resmi kanaldan, puanların tekrar bildirilmesini istiyoruz. Bu kanaldan gelecek puanlara göre gerekli düzeltmeleri yapacağız. Notları resmi kanaldan istiyoruz. Çünkü çocuklar isteyerek ya da istemeyerek puanlarını yanlış bildirebilirler. Böyle bir yanlışlık 100 kişide bir kişide bile olsa diğer çocukların sıralamasını etkiler. Bu yüzden resmi kanaldan puanları bekliyoruz.”

TEMMUZ SONUNA KADAR BİZE ULAŞIN

ÖSYM’ye okullardan da yanlış bildirim yapıldığına ilişkin başvurular olduğunu aktaran Yarımağan, itirazların en kısa sürede kendilerine ulaştırılmasını istedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, “Bu ayın sonuna kadar bize ulaşsın ki, yerleştirmeyi sağlıklı bilgiler üzerinden yapalım” diye konuştu.

BAKANLIK ŞİKAYET BEKLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdür Vekili Emin Gürkan, üniversite adaylarının Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBS) okullar tarafından ÖSYM'ye bildiriminde hata olduğu iddialarına yönelik olarak, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) itirazları kendilerine bildirmesi halinde inceleme başlatacaklarını bildirdi.

Gürkan, bakanlıkta basın mensuplarının iddialarla ilgili sorularını yanıtladı. Emin Gürkan, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın, bazı üniversite adaylarının okulların bildirdiği ortaöğretim başarı puanlarına itiraz ederek ÖSYM'ye başvurdukları yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ''itirazlar olmuşsa mutlaka inceleneceğini'' söyledi.

Okul idarelerinin ortaöğretim başarı puanlarını ''ÖSYM'nin genelgesine uygun olarak, ÖSYM'nin talep ettiği şekilde'' merkeze ilettiğini belirten Gürkan, puanların ÖSYM'ye gittikten sonra okul idareleri tarafından kontrol de edildiğini, idarelerin öğrencilerle birebir görüşerek kontrol yaptığını anlattı.

Puan bildirim işleminin okullar ve ÖSYM arasında gerçekleştiğine işaret eden Gürkan şunları ifade etti: ''Okul müdürlükleri puanları ÖSYM'nin tarif ettiği şekilde gönderiyorlar. Yani doğrudan doğruya bizim bakanlığımızla hiçbir ilgisi yok. Sadece okul müdürleri bizim müdürümüzdür. Bir işlem yapıyorlar ve bizim Bakanlığımızla bir yazışma olmadan direkt gidiyor. Eğer yanlışlık varsa biz de ilgileniriz. ÖSYM itirazları bize bildirirse biz de incelemeyi başlatırız.''
sabah



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,951 µs