En Sıcak Konular

MHP'den AK Parti ve CHP'ye suç duyurusu

19 Temmuz 2007 19:59 tsi
MHP Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şandır, AK Parti ve CHP hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Şandır ayrıca, Bahçeli'nin ipi konusunda da AK Parti'ye yüklendi.

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şandır, ''AK Parti ve CHP, kent merkezine TIR, çekici ve ağır vasıta araçları ile girerek propaganda yapmakta ve hukuku ihlal etmektedir'' dedi.

Şandır, MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, 22 Temmuzda yapılacak seçimlerin ülkeye ve siyasi partilere hayırlı olmasını temenni etmekle birlikte, seçim kampanyasının hukuka uygun ve adil olmasını, nezaketle yürütülmesini ve halkın rahatsız edilmemesini her defasında talep ettiklerini söyledi.

Bu uygulamaya katılacaklarına söz verdiklerini belirten Şandır, ''Bunu önemsiyoruz. Çünkü her şey milletimiz, milletimizin huzuru ve umudu içindir. Halkı rahatsız ederek, hakkını gasp ederek yapılan hiç bir şeyin haklılığı, hukukiliği, meşruluğu olmaz. MHP olarak tüm kampanyamız boyunca halkımızın rahatsız olmamasına ve edilmemesine özen gösterdik'' diye konuştu.

AK Parti ve CHP'nin Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve İl Trafik Komisyonu kararlarına aykırı olarak kent merkezine TIR, çekici ve ağır vasıta araçları ile girerek propaganda yaptığını, dolayısıyla halkın huzurunu kaçırdığına dikkati çeken Şandır, şöyle konuştu:

''AK Partili ve CHP'li adaylar propaganda çalışmaları kapsamında bu araçlar ile şehir merkezinde günün her saatinde tur atmaktadır. Bazıları da emniyet güçlerimize dolaylı olarak baskı kurmakta ve görevlerini yapmalarına engel olunmaktadır. Her iki halde kanunlarımıza göre suçtur. Buna itiraz etmeyi, cevap vermeyi ya da aynı yolu kullanmayı düşündüysek de, seçim kampanyamızın başlangıcında halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Bu yanlışlığa yanlışlıkla cevap vermedik. Ancak, halkımız adına bu hukuksuzluğu, bu adil olmayan kampanyayı kınıyor ve bunun durdurulmasını talep ediyoruz. Bu maksatla MHP İl Başkan vekili Mustafa Tece, Cumhuriyet Savcılığı, Valilik ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bu durumun tespit edilerek önlenmesi yönünde suç duyurusunda bulundu.''

Seçime az bir süre kaldığını fakat, bu yaklaşımlarının bir ilke meselesi olduğunu anlatan Şandır, ''MHP olarak, devleti yönetmek iddiasında olanların kendi çıkarttıkları kanunlara uymaları gerektiğini, uymamaları halinde suç işlediklerini, bu suçun toplum halinde takipçisi olanlara baskı kurduklarını ve buna da müsaade edilmemesi gerektiğini belirtiyoruz'' dedi.

İP TARTIŞMASI...

Bir gazetecinin ''ip tartışmasının'' MHP'de kan kaybına yol açıp açmadığını sorması üzerine Şandır, ''Biz AK Parti iktidarının, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumu aldatıp, kandırmasından rahatsızız. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın asılması meselesini bu ülkede en iyi bilmesi gereken Başbakan Erdoğan'dır. Neden asılamadığını, asılması için nelerin yapılması gerektiğini hem hukuki olarak, hem de yaşanan süreci en iyi bilmesi gereken Başbakan Erdoğan'dır'' ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın tüm bunları bildiğinden emin olduklarını belirten Şandır, şöyle devam etti:

''Buna rağmen Başbakanın ısrarla bu konunun üzerinden MHP'yi suçlamakta ısrar etmesi üzerine Genel Başkanımız, 'Eğer senin için bu kadar önemliyse, al buyur sen as demiş' ve ipi atmıştır. İşin anlamı budur. Fakat, Başbakan bunu üzerine almamıştır. Hala terörist başının üzerinden siyaset yapmakta ve MHP'yi suçlamaktadır. Ama milletimiz gerçekleri biliyor.''

''AK PARTİ BÖLÜCÜLERİN ADINA SİYASET YAPIYOR''

AK Parti'nin bölücülerin adına siyaset yaptığını da ileri süren Şandır, şunları kaydetti:

''Milletimiz ayrıca AK Parti'nin, Başbakan Erdoğan'ın bölücülerle, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantıları ile kapalı kapılar ardından hangi pazarlıkları yaptığını da biliyor. İddia ediyoruz ki, Ak Parti ile PKK zımni bir işbirliği halinde seçime hazırlanmaktadır. Ak Parti, bölücü terör örgütünün siyasi ucuyla kapalı kapılar arkasında görüşmeler yaparak geleceğin koalisyonunu kurmaya çalışmaktadır. Ak Parti'nin iktidarı, bölücülerin, bölücü terörün zaferi olacaktır. Bunu Türk toplumunun dikkatine sunuyorum.''

MHP'nin terör konusundaki tavrına değinen Şandır, ''Çizgimiz bölücü terördür. Biz bölücü teröre bulaşmamış her insanımızı birbirinden ayırmadan samimiyetle kucaklıyoruz. Toplumsal mutabakat mahiyetinde iktidar olacağız. Bu toplumun her kesiminin oyunu alarak Türkiye'nin her bölgesinden milletvekili çıkaracağız. Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle bu ülkede yaşayan halkı bütün farklılıkları ile kucaklayıp onların adına Türkiye'yi yönetmek istiyoruz. Bölücü terör örgütü ile işbirliği ile olmayan herkes ile işbirliği yapacağız'' dedi.
haber7-abdullah biçer



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs