En Sıcak Konular

''O kehanete izin vermeyeceğiz''

23 Kasım 2012 08:19 tsi
''O kehanete izin vermeyeceğiz'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak konusundaki son değerlendirmelerine karşı Irak Başbakanlığı resmi internet sitesinden açıklama yayınladı.

Irak konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında Irak'tan tepki geldi. Irak Başbakanlık resmi internet sitesinden 'Türkiye Başbakanı'nın Irakla ilgili açıklamalarına karşı' başlığıyla yayınlanan açıklamada, Erdoğan'ın kendi ülkesindeki sorunlara öncelik vermesi önerilirken, şöyle denildi:

"Türkiye'nin iç durumu endişelendiricidir ve Türkiye bunun farkında olmalıdır. Türkiye Başbakanı Sayın Erdoğan'ın ülkesinin özellikle mezhebi ve etnik çatışmalara yol açacağından korktuğumuz iç meseleler üzerine yoğunlaşması ve çözüm yolu araması gerekiyor.

Sayın Erdoğan'a önerimiz Türkiye'deki azınlıkların sorunlarını çözmelidir ve artık Türkiye'yi tüm bölge ülkelerinin sorunlarına sokmamalıdır. Çünkü bu, hem devlet hem de halk olarak Türkiye'ye sadece sorunları getirir.

Biz Türkiye halkının siyasi durumu iç ve dış sorunları aşmak ve Türkiye'yi korumak eğiliminde olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Irakla karşılıklı çıkar, dostluk ve içişlere karışmamak kaydıyla iyi ilişkiler kurmak fırsatı vardır.

Sayın Erdoğan'a hassasiyeti için teşekkür ediyoruz. Fakat Irak halkının biliç ve duyarlılığı sayesinde iç savaş çıkmayacaktır. Kendisinin kehanet ettiği petrol savaşına da Irak merkezi hükümeti izin vermeyecektir ve Irak petrollerini tüm halkın mülkü olduğu için koruyacaktır. Umarız Türkiye de bu siyasetimize destek olur ve yan anlaşmalar imzalayarak bunu başlatamaz.

cnnturk


Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs