En Sıcak Konular

Bahçeli: AKP toplumsal yangının nedenidir

19 Temmuz 2007 19:54 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Tokat'ta yaptığı konuşmada, “AKP toplumsal yangının nedenidir, devlet ve millet hayatımızdaki yangınların kundakçısıdır” dedi.

Partisinin il başkanlığınca düzenlenen mitinge katılmak üzere Tokat’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Mitinge katılmak için ilçelerden 1150 araçla partililer şehir merkezine geldi. Miting alanında toplanan partililerin coşkusu dikkat çekerken, sık sık ‘Devletin başına Devlet geçecek’, ‘60’ıncı hükümet Milliyetçi hareket’ sloganları atıldı. Seçim otobüsünün önünde mehter takımı da yerini aldı. Alana otomobil ile gelen Bahçeli sıkı koruma duvarı eşliğinde seçim otobüsüne bindi. Bahçeli’den önce Tokat milletvekili adayları tanıtıldı. Ardından seçim otobüsüne çıkan Devlet Bahçeli, bozkurt işareti yaparak Tokatlıları selamladı.

Konuşmasına Tokatlıların Regaip Kandilini kutlayarak başlayan Bahçeli, son günlerde artan orman yangınlarına değindi. orman Yangınlarının artık bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini söyleyen Bahçeli, “Orman yangınları bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Hükümet konuya derhal el koymalıdır. Bu yangınlar milli afet boyutuna ulaşmıştır. Antalya, Muğla, Mersin, Osmaniye, Balıkesir ve İzmir’de ormanlarımız yanmakta, yeşilimiz tükenmektedir. Sebepleri mutlaka araştırmalı. Terör saldırısı mı insan kusuru mu incelenmeledir. Ülkemizin milli varlığı olan ormanların tahrip olması yüreğinde tabiat sevgisi olan herkesi düşündürmelidir. Bu da bir milliyetcilik konusudur ve yüreğimizi yakmaktadır. Hükümetin turizm politikası, rant konusu olan orman yangınları sorgulanmalı ve tedbir alınmaladır. Geçmişteki yanan alanların bugünkü kullanım durumu da açıklanmalıdır” dedi.

AKP’YE KUNDAKÇI BENZETMESİ

Hükümetin 1704 günü bulan iktidarını da orman yangınlarına benzeten Bahçeli, “Sosyal, siyasal ekonomik ve kültürel alanda AKP’nin yol açtığı yangın vardır ve bu yangın her kesimi sarmıştır. Devletin her kurumuna yangın yaklaşmıştır. AKP zihniyetine göre telaşa gerek yoktur. Herşey kontrol altındadır ve iyiye gitmektedir. Tıpkı ülkemizdeki orman yangınları gibi. Yanan orman kalmadığı gibi, bu hükümetin devamı halen de tahrip edilmemiş hiç bir milli varlığımız, talan edilmemiş kıymetimiz kalmamıştır.

AKP toplumsal yangının nedenidir. Devlet ve millet hayatımızdaki yangınların kundakçısıdır. İlkesiz, bilgisiz ve kimliksiz AKP zihniyeti tutuşturduğu alevlerle yangına körükle gitmekte ve utanmadan 2’inci 4 yıl isteyerek memleketin tamamını yakma için ‘yarım bırakma’ demektedir. Yangın kontrolden çıkıp Türkiye’ye yayılmıştır. Yangın vatan sağolsun diyerek acısını gömen şehit ocağındadır. Türkmen cinayetlerinin başladığı Kerkük ve Irak’tadır. Yangın bir tas çorbaya hasret milyonlarca namuslu Türk ailesindedir. Bugün kimileri yangını çıkarmakla meşgül, kimileri ise yangından mal kaçırmakla meşguldür. Yangının ulaşmadığı kesimler ise ceplerini doldurmakla meşgüldür. Ele geçirdikleri yağma düzenini AKP gitmeden sonuna kadar kullanmanın telaşı içindedirler. Yangın durdurulamazsa yanacak ormanın kalmaması gibi, Türkiye’de birer birer tükenecektir” diye konuştu.

AKP’nin terör politikasını da eleştiren Bahçeli, seçime az bir süre kaldığını ve tarihin en önemli seçiminin yapılacağını belirterek, MHP’nin tek başına iktirdarı ile ülke sorunlarını çözeceklerini söyledi. Seçimlerin tarihi bir referandum niteliği taşıdığını da dile getirdi.
milliyet



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs