En Sıcak Konular

Mehmetçiğin eğitimine subaylardan başlandı

21 Kasım 2012 13:13 tsi
''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kolluğun Rolü ve Önemi'' temel eğitiminin ilk dersi, Jandarma Okullar Komutanlığı'nda verildi.

Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, düzenlenen eğitimle Türkiye'de bir ilke imza atıldığını vurguladı. Jandarmanın her zaman insan odaklı çalışmaları hayata geçirdiğini belirten Şahin, jandarmanın yetiştirdiği insan gücünün disiplini ve kabiliyetiyle her zaman etkin ve yetkin olduğunu söyledi.
 
Jandarmanın mazluma ve mağdura karşı devletin şefkat eli, suçlulara karşı ise devletin kudretli ve adil eli olduğunu dile getiren Şahin, ''Kadına yönelik şiddetle ilgili yalnızca bir seminer değil, yalnızca bir konferans değil, temel eğitim içinde kadının ve erkeğin insan hakkını ortaya koyan, kadının ve erkeğin sorunlarına koruyucu, önleyici tedbirlerle sistemin içine alan yeni bir dönemin başlangıcındayız. Bu kurumlarımızın geldiği vizyonu göstermesi açısından da büyük bir önem arz etmektedir'' diye konuştu.
 
Kadına yönelik şiddetle ilgili önlerinde uzun ve meşakkatli bir yolun olduğuna dikkati çeken Bakan Şahin, şöyle devam etti:
 
''Nimetlerin ve külfetlerin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz. Cinsiyet ayrımcılığı istemiyoruz. Herkesin doğuştan gelen hakkını, fırsat eşitliğini kullanmalarını çok önemsiyoruz. O yüzden bizi biz yapan değerlerle şeffaf toplumu, merhamet toplumu, vicdan toplumu olmak durumundayız. Bugün subaylarımızın, astsubaylarımızın alacağı eğitimlerin binlerce er ve erbaşımızın zihinsel dönüşümüne ve toplumun zihinsel dönüşümüne çok faydası olacağına tüm kalbimle inanıyorum.''
 
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik derslerin ilk planlamaya göre 16 saat olacağını belirterek, ''Bu, senenin yarısına geldiğimiz için böyle. Gelecek yıl bakanlıkla yapılan koordineye göre ihtiyaç doğrultusunda ders saati artabilir'' dedi.
 
Konferansa çok sayıda subay ve astsubay katıldı.

aa


 

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs