iyibilgi zoom iyibilgi zoom

En Sıcak Konular

ABD kartı gördü: Bu konuyu aramızda konuşalım!

19 Temmuz 2007 17:15 tsi
ABD kartı gördü: Bu konuyu aramızda konuşalım! Türkiye ile ABD arasında çıkan PKK gerilimi büyüyor. Pentagon bazı Amerikalı askerlerin PKK'ya silah verdiği şeklindeki iddiayı araştırırken Washington yönetiminden "aramızda konuşalım" mesajı geliyor. iyibilgi zoom

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Schalow, ABD’nin PKK’ya silah vermediğini belirterek "PKK bir terör örgütüdür bu nedenle ona silah vermek suçtur" dedi.

Sözcü Kathy Schalow, PKK’nın elindeki silahlarla ilgili Türk ve Iraklı yetkililer ile yakın bir çalışma yürüttüklerini belirterek "Diyalogumuzun, samimi ve etkin olmaya devam edebilmesi için kamuoyu önünde yapılmamasının daha iyi olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükelçilik Sözcüsü Schalow, PKK’nın elindeki silahlara ilişkin olarak Türk hükümetinden yapılan açıklamalara dikkat çekti. ABD’nin, siyaseti uyarınca PKK veya PJAK’ya silah sağlamadığını vurgulayan Schalow "PKK bir terör örgütüdür bu nedenle ona silah vermek suçtur. PKK veya PJAK ile temas kurmuyoruz" dedi.

ABD tarafından Irak güvenlik güçlerine sağlanan silahların PKK’nın elinde bulunduğu haberlerini çok ciddiye aldıklarını belirten Sözcü, "Bu haberlerin doğru olup olmadığını belirlemek amacıyla Türk ve Irak yetkilileri ile çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. Bu, devam eden bir soruşturmadır ve devam eden bir soruşturma konusunda yorum yapmamayı tercih ediyoruz" şeklinde konuştu. Schalow söyle devam etti:

"Bu ve başka konularda Türk hükümeti ile yakın ve etkin bir diyaloğumuz var ve PKK ile tüm cephelerde mücadele etme taahhüdümüz sürüyor. Son olarak, Türk muhataplarına büyük saygımız var ve diyaloğumuzun, samimi ve etkin olmaya devam edebilmesi için kamuoyu önünde yapılmamasının daha iyi olacağına inanıyoruz"

Türkiye'nin açtığı PKK kartı!

Türkiye son günlerde ABD'nin PKK'ya silah sağladığı şeklinde iddialarla sarsılıyor. Dışişleri Bakanı Gül "eğer ABD'nin PKK'ya silah verdiği doğrulanırsa Amerikan-Türk ilişkileri ciddi yara alır" demişti. Uzmanlar Türkiye'nin "Amerika PKK'ya silah veriyor" şeklindeki açıklamasını ABD'nin Irak'tan çekilme stratejisinde ortaya koyduğu bir hamle olarak değerlendiriyor. Türkiye'nin ABD'nin PKK ile ilişkisini ortaya koyması şeklindeki hamleyi, ABD'nin Türkiye ile Irak'tan çıkış amacıyla yapacağı pazarlık öncesinde Washington yönetiminin elinden PKK kozunu almak için yaptığı yorumlanıyor. Bu tartışmanın özellikle seçimler sonrasında Türkiye gündemini belirleyeceği, Amerikan yönetiminin Türkiye'nin sunduğu delillerle zor durumda kalacağı ileri sürülenlerden.

Konu ile ilgili analizimiz için tıklayın

www.iyibilgi.com



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,759 µs