En Sıcak Konular

Ağar: Terörü bitiremezsem başbakanlığı bırakırım

19 Temmuz 2007 16:46 tsi
Ağar: Terörü bitiremezsem başbakanlığı bırakırım 

Ağar iddialı konuştu: Üç ay içerisinde iklim değiştirip, altı ay içerisinde terör olaylarını kontrol altına alıp bir sene içerisinde de Türkiye'de terörü silemezsem ben başbakan olduğumda siyaseti bırakacağım.

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Isparta mitinginde halka hitap etti. Ağar, "Üç ay içerisinde iklim değiştirip, altı ay içerisinde terör olaylarını kontrol altına alıp bir sene içerisinde de Türkiye'de terörü silemezsem ben başbakan olduğumda siyaseti bırakacağım" dedi.


Isparta Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Mehmet Ağar, bugün tarihi bir günün yaşandığını söyledi.  Ağar, Isparta'nın Demokrat misyonunun, DP ile başlayan, AP ile taçlanan, DYP ile de en yüksek tepelere ulaşın bir büyük siyasetin hareketin, kırat efsanesinin merkezi, göbeği olduğunu söyledi.  "Bizim için dünyadaki en büyük nimet size hizmettir. Isparta bir büyük hizmet idaresinin odaklaştığı yerdir" diyen Ağar, "Türkiye'de bir dev imparatorluğu ortaya çıkarmıştır. Isparta'nın bir köyünden çıkan çocuğun çalışarak milletin iradesiyle milletin ona Başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığı taşıdığı mübarek bir topraktayız" ifadelerini kullandı.

Siyasette fukara gelip zengin gitme geleneği olamayacağını anlatan Ağar, şöyle konuştu: "Siyasete tarihe ismini yazdırmak için gelinir. Helale haram karıştırılmaz. Siyasetle zengin haline gelmeyi usul haline getiren bu hükümetin sonunu bu meydan getirecek." Mehmet Ağar, konuşmasında bu meydandan sorduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de milletin gücü desteğiyle beklentilerine iktidar olanlar önce ailesine mi yoksa millete mi baksın? Bu demokrat geleneğin en temel meselesi işte budur. Onun için bu meydanlarda şahsı için ihale takip edeni, devlet kaynaklarından istifade edeni bulamazsınız. Siyasetten uzaklaştırıldığında çile çekeni, hapse gideni, zora düştüğünde kendisine getirilen teklifleri reddeden, cebindeki son parayı partisinin kirasına ödeyeni de bulursunuz. Ama bu meydanda onursuz gurursuz hiç kimseyi bulamazsınız. Isparta DP'nin millet adına siyaset yapmanın yeşerdiği topraklardır. Burada inanç kararlılık eksik olmadı."

TERÖRÜ ÖNLERİM

Korkunun ecele faydası olmadığını anlatan Ağar, "Bu meydanlarda Başbakan bilmediği doğruları konuşuyor" diye konuştu. Terör konusunda başbakanın kendisini eleştirdiğini anlatan Ağar, şöyle karşılık verdi: "Ben o zaman dağda mezrada idim. Sen ayrı bir dünyada. İstanbul'da balık tutmakla meşguldün. Sen o konuları kavrayamazsın. Açıkça söylüyorum."

Merkez Sağ'ın hakiki kalesi Isparta'da devletin milletin hizmetinde olduklarını anlatan Ağar, sözlerine şöyle devam etti: "Genç yaşta kaymakamlık görevlerinde bulunduk. Su sulamayı, santrali oralarda gördük. 80 öncesinde de terör krizi vardı. İstanbul'da terörle mücadelede çalıştık. Erzurum'da valiliğe gittik. Emniyet Genel Müdürü olduk Ankara'da koltuğumuzda oturup görev yapmadık başkaları gibi. O günün Türkiye'sini Başbakan'a bir hatırlatalım. Çünkü farkında değil. Milletin desteğiyle işin üstesinden o gün geldik. Şehit sayımız çok olduğunda milletle birlikte camilerin içerisinde musalla önlerinde namazımızı da kıldık, acıyı paylaştık. Bir tek camide en ufak tepki almadık. Sebebi şu. Milletin bize güveni vardı. O güveni boşa çıkarmadık. Milleti mahcup etmedik. Millet bize inadına güvendi."

Şimdi bugünün Türkiye'sinde terörle mücadelenin iki yönü olduğunu anlatan Ağar, şöyle konuştu: "Bununla ilgili projesi olan parti DP'dir. İki meseleden biri bu topraklarda doğan yaşayan T.C. nüfus kağıdına sahip hiçbir gencin kendi askerine silah çeker hale gelmesini önlemek hükümetin birinci görevidir. İkincisi Türkiye'nin hiçbir camisinin musalla taşına şehit cenazesi getirmemeyi başarmak hükümetin temel görevidir."

Bu ülkede hala bombayla, silahla bir şey yapılacağını düşünen varsa açık söylediğini anlatan Ağar, şöyle konuştu: "Silahla gelen silahla gider. Türkiye, kardeşlik içinde, merhamet ve muhabbet içinde bu meseleyi Ağar'ın başbakanlığında aşacaktır. Öyle seçimden falan çekilmek değil. Üç ay içinde iklim değiştirip, altı ay içinde kontrol altına alıp, bir sene içinde Türkiye'de kimse terörden bahsedemez olduğunda, ben başbakan olduğumda siyaseti bırakıyorum. Fiilen başbakan olduğumda bu dediklerimi başaramaz  isem o gün ben görevi bırakırım. İşte siyaset budur."

4.5 senede verdiğiniz sözlerin hangisini tuttunuz diyerek hükümete seslenen Ağar, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün iktidar koltuğu tatlı geldi başörtü sorununu çözemediniz. Biz DP'yiz, biz hukuk devletinden yanayız. Kimse kızlarımızın başörtüsü üzerinden siyaset yapamaz."

Mehmet Ağar, baş örtüsü meselesine değinerek DP'nin başı açık ve başı kapalı kızları aynı sıralarda okutacak kadar güçlü olduğunu söyledi.

CHP'yi de eleştiren Ağar, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhuriyet kazanacak halk kazanacak diyorsunuz. Cumhuriyet sizin partinizin zimmetli malı değil. Cumhuriyet milletin cumhuriyeti. Cumhuriyet seçime giriyor. Ana muhalefet bir de kardeş parti bulmuş hükümet modelleri oluşturuyor birileri de köşe yazılarıyla onları destekliyor. Biz o tabanı biliyoruz. Terörle mücadelede bilboardlar, afişler asıp benimle aşık atmaya kalkmasınlar. Benim bu konuda tecrübem var. Tavrımın zekatı size 30 sene yeter. 23 Temmuz sabahı yanlışların hesabını vereceksiniz."

haber7



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs