En Sıcak Konular

Saraybosna'dan İsrail'e tepki

20 Kasım 2012 16:38 tsi
Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da İsrail'in Gazze saldırısına tepki sokağa taştı.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlen yürüyüşle protesto edildi.

Bosna'daki savaş sırasında Saraybosna'da katledilen 10 bin çocuk anısına başkentte yaptırılan parkta düzenlenen protestoya, aralarında Filistin vatandaşların da bulunduğu çok sayıda Boşnak katıldı.

Bosna'daki savaş sırasında yaşananlarla Gazze'de yaşananların birbirine çok benzediğine vurgu yapılan protestoya katılanlar, buradan başkentteki tarihi Başçarşı'ya kadar yürüdü. Gazze'ye destek sloganlarının atıldığı, pankartların taşındığı yürüyüş sırasında Filistin bayrakları da açıldı.

Yürüyüşü düzenleyen grup adına konuşan Nermina Karçiç, bu protesto ile Filistinli çocuklar başta olmak üzere, bütün Filistin halkına destek vermek istediklerini söyledi. Karçiç, "Filistin'in çocukları, her insanın temel hakkı olan haklardan yoksundur.

Saraybosna da aynı kaderi yaşadı. Saraybosna, Filistin şehirleri gibi birçok dinin mensubunun birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı bir şehirdir" diye konuştu.

Düzenlenen protestoyla Bosna-Hersek'in her zaman Filistin'in yanında olduğunu göstermek istediklerini belirten Karçiç, "Bizim bugün gönderdiğimiz bu mesajı, bizden daha güçlü olan da duyacaktır" dedi.

Protestoya katılan Saraybosna Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Muhamed Lujiç de Avrupa ve dünyadaki uluslararası kuruluşların Gazze'deki duruma bir an önce son verilmesi için çalışması gerektiğini söyledi.

Saraybosna'da yaşayan Filistin vatandaşı Muhammed Saidi de Gazze halkının İsrail ordusu tarafından yedi gündür sürdürülen saldırıların kurbanı olduğunu ifade etti.

Saldırılarda şimdiye kadar 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirten Saidi, "Dünyadaki herkes Filistin halkının yanında olmalıdır. Birleşmiş Milletler'de halkımızın özgürlüğünü istediğimiz zaman bize 'bunun hesabını ödeyeceksiniz' diyorlar. Saldırılara karşılık verdiğimiz zaman bize 'terörist' diyorlar. Biz terörist değiliz, biz sadece dünyanın küçük bir yerinde kendimizi savunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının kınandığı protesto, tarihi Başçarşı'ya kadar yapılan yürüyüşle sona erdi.


Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs