En Sıcak Konular

Perinçek, Öcalan'a bu kitabı hediye etmiş

20 Kasım 2012 10:58 tsi
Manşettv, Ergenekon davasında Abdullah Öcalan'ın eski avukatı İrfan Dündar`ın Perinçek'in Öcalan'a hediye ettiğini söylediği kitabı ve yazarını açıklıyor.

Ergenelon davasında tanık olarak dinlenilmek üzere çağrılan Abdullah Öcalan'ın eski avukatlarından İrfan Dündar mahkeme heyetine Perinçek ve Öcalan ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Salona alınan Dündar'a Özese, İstanbul'daki "KCK" soruşturması kapsamında 24 Kasım 2011'de verdiği 20 sayfalık ifadesinin dosyaya getirtildiğini belirterek, bu ifadesinde iddia olunan "Ergenekon" yapılanmasıyla ilgili bölümler ile dava sanıklarından Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük hakkında da beyanları olduğunu söyledi. Özese'nin bildiklerini anlatmasını istediği Dündar, Türkiye'ye getirilmesinin ardından 15 Şubat 1999'dan itibaren Öcalan'ın avukatlığını yaptığını belirterek, 2000-2001 yıllarında Öcalan'ın talebi üzerine Perinçek ile İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda görüştüğünü kaydetti.

ÖCALAN'IN TALİMATIYLA GÖRÜŞTÜK

Dündar, "2000-2001 yıllarında Öcalan'ın avukatları olarak bir sürü kişiyle görüşüyorduk. Öcalan'ın talebi üzerine avukatlar olarak birçok kişiyle görüş alışverişi yapıyorduk. Bu çerçevede Doğu Perinçek ile de görüştük. Görüş alışverişlerinde avukatların aracılık gibi durumları vardı. Öcalan cezevinde olması nedeniyle yapılan görüşmeleri Öcalan'a aktarıyorduk" dedi.

ÖCALAN'A KİTAP HEDİYE ETTİ

Görüşmelere avukatlar olarak gittiklerini ifade eden Dündar, Perinçek ile yapılan görüşmeye avukat Doğan Erbaş ile birlikte gittiklerini anlattı. Kendisinden önce de Perinçek ile Öcalan'ın avukatlarının görüşmeler yaptığını söyleyen Dündar, "2000 yıllarında Öcalan diğer kesimlerle de görüşülmesini istemişti. Perinçek'in, Türk- Kürt birliğiyle ilgili söylediklerini Öcalan'a aktardık. Öcalan da barış için çalıştığını söyledi. Öcalan'ın da Kürt-Türk birliğinin gelişmesi, Kürt sorunun çözülmesi için söylemleri vardı.

Perinçek, Öcalan'a Atatürk'ün Eskişehir-İzmir konuşmalarının yer aldığı bir kitap hediye etti. Perinçek ile ilk görüşmede, HADEP ile falan ittifak arayışı konusunda görüşülmüş olabilir" şeklinde konuştu.

MANŞETTV O KİTABI AÇIKLIYOR

İrfan Dündar`ın gündeme getirdiği hediye kitabı manşettv buldu. Perinçek tarafından teröristbaşı Öcalan`a hediye edilen kitap, 1996 yılında Türk Tarih Kurumu tarafından basılan tarihçi Arı İnan`ın kaleminden “Gazi Mustafa Kemal Atatürk `ün 1923 Eskişehir-İzmit Konuşmaları."(mansettv.com)



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,211 µs