En Sıcak Konular

Erdoğan’dan "CHP ile görüşmeme" mesajı...

19 Temmuz 2007 15:58 tsi
Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı seçiminde elinde listeyle uzlaşma arayacağını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu süreçte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmeyebileceği mesajını verdi. Erdoğan, "Parlamentodaki milletvekillerine militan gözüyle bakan bir g

      Erdoğan, önceki akşam Kanal A’da cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin olarak şunları söyledi:
      "Uzlaşma gerektirecek bir tablo çıkarsa uzlaşmaya da yanaşırız. Önce uzlaşmanın tarifini yapmak lazım. Bir fikir etrafında ortak akıldır. Yoksa benim parlamentodaki sayım 60 tane ama bu sayıyla 310, 330 kişiye kalkıp da bir dayatmada bulunursam bunun adı uzlaşma olur mu? Millet size ne kadar yetki verirse, sizin temsil yetkiniz de o kadardır. Biraz da insanlar bu noktada haddini bilecek, böyle bir şey yok. 'Biz ne dersek o olacak' diyor. 'AKP’li militan olmamalıdır' diyor. Parlamentodaki milletvekillerine militan gözüyle bakan bir genel başkanla neyi konuşacağız? Tarafsız diyor. Tarafsız insan yoktur. Parlamento sadece CHP, AKP değil ki, başkaları da gelebilir. Üçüncü parti de olacak belki. Üçüncü parti ile konuşuluyor. Dışarıdan da diretmiyorsa oturup konuşuruz."
     
      Adayım Gül
      Adaylık konusunda Gül’ün iradesinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Nitelikler konusunda arkadaşımın bir sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. Güveniyorum. Abdullah Bey'in açıkladığı net bir şey yok. Seçimden sonra konuşuruz. Benim adayım Abdullah Gül’dür" dedi.
      Geçen cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde Baykal’ın belden aşağı vurduğunu kaydeden Erdoğan, "Adayını açıkla diyordu, ben senin talimatınla mı açıklayacağım? Buralardan Baykal’n çark etmesi lazım. Dayatmalarla gelirse bizim Baykal’la konuşacağımız bir şey kalmaz" diye konuştu.
     
      Çete bağlantısı ile ilgili
      Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde milletvekillerine oturuma girmemelerine yönelik tehditte bulunanların Bursa’da yakalanmasına ilişkin soruya, "Güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Çete, mafyada ciddi başarılar elde edildi, birçok çete çökertildi. Bu da aynen çete bağlantısı ile ilgili. Ankara yeni teslim aldı. İlginç bilgiler var. Milletvekili arkadaşlarıma ölüm tehditleri var. Cumhurbaşkanlığı sürecinde bundan faydalananlar oldu, yaşadık. CHP kapıları kapalı tuttu" yanıtını verdi.
     
      Temiz eller için "farklı yetki" istedi
      Çetelerle mücadelede köküne kadar gideceklerini, devletin yasama, yürütme ve yargısıyla İtalya’da olduğu gibi bir "temiz eller" operasyonu yapmasını istediklerini kaydeden Erdoğan, "Bunu başardığımız zaman Türkiye’deki güven ortamı çok daha olumlu bir şekilde gelişecektir" dedi. Erdoğan, "Temiz eller devleti mi temizleyecek" sorusunu, "Bunların ilintilerinin içerisinde hepsi var, görmüyor muyuz? Emekli asker, emekli polis, emekli yargı mensubuna kadar devletin memur kademelerinde de olanlar var. Siyasetçilerden de var, yok diyebilir miyiz? Temiz eller yapılması lazım. Yasalar yeterli. Çetelerin muhakkak himayeleri vardır. Bunun için güç istiyorum, farklı bir yetki istiyorum" diye yanıtladı.
      Erdoğan, "Türkiye Başsavcısı olacak, temiz eller yapılacak diyebilir miyiz" sorusu üzerine de, "Hayır, arkadaşlarımdan karşı çıkanlar var. Tartışılacak" dedi.

Milliyet



Bu haber 200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs