En Sıcak Konular

Küresel piyasalardaki iyimserliğe Moody's freni

20 Kasım 2012 09:43 tsi
Küresel piyasalar dün tepki alımlarıyla bugün yapılacak Eurogroup toplantısına ve ABD'de bütçe görüşmelerine yönelik iyimserliğin artmasıyla yüzde 2'leri aşan yükselişlerin ardından, bugüne Moody's'in Fransa'nın notunu düşürmesinin negatif etkisiyle

Moody's Fransa'nın ''Aaa'' olan notunu hisse senedi piyasaları kapandıktan sonra bir kademe indirerek ''Aa1'' seviyesine düşürdü. Not kararı öncesinde 1,28'in üzerine yükselen Avro/dolar paritesi, daha önce S&P'nin Fransa'nın notunu düşürmesinin ardından ikinci bir derecelendirme kuruluşunun da not indirimine gitmesiyle tekrar 1,2764 seviyelerine kadar geriledi.

Analistler iki derecelendirme kuruluşunun Fransa'nın notunu ''3 A'' seviyesinden düşürmesinin öncelikle bono piyasasında faizlerin yükselmesine neden olabileceğini ve bunun da paritede satış baskılarını artırdığını belirtiyor.

ABD'de Dow Jones Endeksi de dün önceki kapanışa göre yüzde 1,65 oranında değer kazandı, 19 Eylül'den beri devam eden düşüş trendinin ilk fibonacci düzeltme seviyesinin üzerinde 12.795 puandan kapattı.

Avrupa tarafında ise tepki alımlarının daha iştahlı ve yükselişlerin daha sert olduğu görüldü. Almanya'da DAX Endeksi günü yüzde 2,49 yükselişle 7.123 puandan kapattı. Böylece bir gün aradan sonra tekrar 100 günlük hareketli ortalamasının üzerine yükselmiş oldu.

Analistler ABD'de ''mali uçurum'' konusunda Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin anlaşmaya varıp varamayacakları ve Eurogroup toplantısından çıkacak kararların küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Yurt içinde ise İMKB 100 Endeksi dün küresel piyasalardan negatif yönde ayrışarak bir ara 70.224 puana kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarıyla günü yüzde 0,26 oranında değer kaybıyla 70.607 puandan tamamladı.

Analistler, bugün Merkez Bankası PPK kararlarının izleneceğini ifade ederek, İMKB'deki negatif ayrışmaya rağmen tahvil-bono piyasasında alıcılı seyrin devam ettiğine dikkati çekiyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:


         14.00 Türkiye, TCMB PPK kararları

         15.30 ABD, Ekim ayı konut başlangıçları

         15.30 ABD, Ekim ayı inşaat izinleri

         17.30 Türkiye, Ekim ayı merkezi yönetim borç stoku

aa

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs