En Sıcak Konular

CHP'yi öfkelendiren anket sonucu

19 Temmuz 2007 15:40 tsi
CHP'yi öfkelendiren anket sonucu Eski CHP'li Erdem'in anketine CHP'den tepki... Anketin yayınlanmasına kızan CHP'li Özyürek, "AK Parti tek başına iktidar olamayacak" dedi, ancak bir soruya yanıt veremedi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Ak Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde 276 milletvekili çıkaramayacağını savundu.

Bazı gazetelerde, Ak Parti'nin seçimlerde yüzde 50'ye yakın oy alacağını gösteren kamuoyu araştırmalarının yayınlanmasına tepki gösteren Özyürek, "Bunlar beyin yıkama operasyonları. 22 Temmuz'da gerçekler ortaya çıkacak. Ak Parti tek başına iktidar olamayacak." diye konuştu.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Özyürek, 22 Temmuz seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten Özyürek, Ak Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını iddia etti. Kamuoyu yoklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Özyürek, "Kamuoyunu yönlendirmek adına sürekli abartılı, gerçeklerle ilgisi olmayan anketler yayınlanmakta ve holding medyasında manşetlerden verilmektedir. Bu konuda öylesine abartılı yayınlar yapılıyor ki, AK Parti'nin neredeyse yüzde 50 civarında oy alacağı ifade ediliyor. Bunların hepsi beyin yıkama operasyonlarıdır." dedi. AK Parti'nin 22 Temmuz'da 276 milletvekili çıkaramayacağını öne süren Özyürek, konuşmasına şöyle devam etti: "Seçime 2-3 gün kala Ak Parti'yi yüzde 48'lerde 50'lerde gösteren kamuoyu yoklamaları sadece iktidara yağ çekmek, onu başarılı göstermek ve bu yolla destek sağlamak için yapılmıştır. 22 Temmuz'da gerçekler ortaya çıkacak. Ak Parti tek başına iktidar olamayacak. Göreceksiniz, Sayın Başbakan verdiği sözün arkasında duramayacak ve 276 milletvekili çıkaramadığı halde istifa etmeyecektir. İstifa etmemek için çeşitli bahanelere sığınacaktır." Özyürek, CHP'nin 22 Temmuz'da alacağı oy hakkındaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

Esnafın yalanladığı reklâmı savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, basın mensuplarının önceki gün torna dükkânlarını kapalı gösteren fotoğrafın kullanıldığı CHP reklâmını sormaları üzerine, "O kişileri getirin konuşalım. Hiç öyle bir şey yok. O kişilerle biz de konuştuk. Dükkânlar maalesef kapatılmıştır." ifadelerini kullandı. Reklâmda kullanılan fotoğraflarının gerçek olduğunu iddia eden Özyürek, dükkân sahipleri tarafından, parti ve reklâm ajansı aleyhine dava açılmadığını da sözlerine ekledi.

Tarhan Erdem'in düzenlediği ankete göre oy tahminleri

Radikal'in haberine göre Tarhan Erdem yönetimindeki KONDA'nın, altı ay içinde yaptığı dokuz araştırma, AKP'yi tek başına iktidar, CHP'yi ana muhalefet gösteriyor. MHP ise barajı geçen üçüncü parti. Şubat 2007'den başlayarak geçen pazar gününe (15 Temmuz) kadar, sekiz araştırmada 25 binden fazla denekle görüşülmüştür.

Ak Parti: % 47.9
CHP: % 19.5
MHP: % 14.1
Bağımsız: % 6.4
DP: % 5.1

GP: % 4.1
Diğer: % 2.9

Zaman 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs