En Sıcak Konular

Seçime yabancı basından büyük ilgi

19 Temmuz 2007 15:19 tsi
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, medyanın seçimi rahat ve güvenilir şekilde izlemeleri için basın merkezi kurulacağını bildirdi. 30 ülkeden 350 akredite talebi yapıldı.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerli ve yabancı basın mensuplarının 22 Temmuz Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimini rahat ve güvenilir şekilde izleyebilmesi için teknik cihazla donatılmış bir basın merkezi kuracak. Kurumun seçim hazırlıklarına ilişkin olarak açıklamada bulunan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, pazar günü yapılacak seçimlere yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Basın-yayın mensuplarının seçimleri rahat ve güvenilir şekilde izlemelerini teminen, pazar günü Ankara Hilton Otelinde bilgisayar, internet, yazıcı ve diğer teknik cihazla donatılmış bir basın merkezi kurulacağını bildiren Melek, "basın mensuplarının rahat çalışması için her türlü kolaylığın sağlanacağını" söyledi. Salih Melek, basın merkezinde ajanslar ve televizyonlardan alınan seçimle ilgili haberlerin, sinevizyon sistemiyle anında Türkçe ve İngilizce olarak yerli ve yabancı basın mensuplarına sunulacağını kaydetti. Melek, seçim günü saat 09.00'da hizmet vermeye başlayacak ve ertesi gün sabah saatlerine kadar açık kalacak basın merkezinde, yerli ve yabancı medya mensuplarına yardımcı olmak amacıyla İngilizce, Fransızca, Almanca ve diğer bazı dillerde tercüme yapabilen çok sayıda mihmandarın görevlendirileceğini söyledi. Basın mensuplarına, seçim ve Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili çeşitli dillerde kitap ve broşürler de dağıtılacağını kaydeden Melek, genel müdürlüğün, bağlı olduğu Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla kuracağı basın merkezinden yararlanmak üzere çok sayıda medya mensubunun akreditasyon başvurusunda bulunduğunu kaydetti.

-EN FAZLA BAŞVURU İNGİLTERE'DEN-

Melek, seçimi Ankara'da kurulacak basın merkezinden izleyecek 30 dolayındaki ülke gazetecileri arasında en fazla başvurunun, 42 kişiyle İngiltere'den geldiğini söyledi. Bu sayının daha sonra 56'yı bulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, akreditasyon başvurusunda bulunan 350'yi aşkın medya mensubunun 200'e yakını yabancılardan oluşuyor ve İngiltere'yi 20 gazeteciyle ABD, 15 gazeteciyle İspanya izliyor. Seçimi basın merkezinden izlemek üzere Rusya ve Belçika'dan da 9'ar gazeteci Ankara'ya geliyor. "Bu arada çeşitli ülkelerden çok sayıda önde gelen radyo, televizyon ve haber ajansı mensubunun seçimden günler öncesi Türkiye'ye geldikleri, hükümet ve değişik siyasi parti yetkilileriyle görüşmeler yaptıkları ve mülakat imkanları aradıkları gözlenmiştir" diyen Melek, seçimlere katılacak 14 siyasi partiye yazı gönderilerek, yerli ve yabancı basın mensuplarına yönelik basın merkezi kurulacağı konusunda bilgi verildiğini de bildirdi. Basın mensupları için basılan akreditasyon kartlarının hazır olduğunu söyleyen Melek, Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gören Türkiye'nin seçim haberlerinin kaynağından ve güvenilir şekilde kitlelere ulaştırılmasının önemini de vurguladı.

haber7



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,680 µs