En Sıcak Konular

TTNET'in 'Yaz Fırtınası'na tepki

19 Temmuz 2007 14:42 tsi
TTNet şirketinin, yeni internet abonelerine yaptığı indirimi ile ’eski abonelerin mağdur olduğu’ gerçekçesiyle Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuruldu.

Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Başkanı Avukat Erdem Akyüz, Türk Telekom’un internet servis sağlayıcılığı hizmeti veren TTNet şirketinin (TTNet A.Ş), yeni internet abonelerine "Yaz Fırtınası" adlı kampanya ile yaptığı indirim nedeniyle, ’eski abonelerin mağdur olduğu’ gerçekçesiyle Tüketici Sorunları Hakem Heyetine yaptıkları başvurunun, bu ay sonuna kadar sonuçlanacağını tahmin ettiğini bildirdi.


Türk Telekom’un "eski abonelerinden yüksek ücret alırken, aynı hizmeti verdiği yeni abonelerinden düşük ücret aldığı, bu durumun tüketicilerin büyük itirazlarına neden olduğu" gerekçesiyle, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde kurulan Tüketici Sorunları Hakem heyetine başvurduklarını hatırlatan Akyüz, şunları söyledi:


"Türk Telekom, internet kullananlara sağladığı ADSL abonelik ücretlerinde düzenlediği kampanyayla, modem cihazını ücretsiz vererek ADSL ücretlerini 29,00 YTL’den başlayan tarifeye bağlamıştı. Bu suretle birçok abone kaydettikten sonra uygulamaya başladığı yeni kampanya ile abonelik ücretini 14,99 YTL’ye indirmiş, ancak eski abonelere indirimli bu ücreti uygulamamıştır. Aynı hizmeti alan yeni aboneler düşük ücret öderken, eski aboneler yüksek ücret ödemek durumunda bırakılmıştır. Aynı hikmeti alan kişiler arasın eski ve yeni aboneler arasında bu şekildeki uygulama yasalara aykırıdır.

Bu tip davalarda, miktar ve usul yönünden öncelikle mahkemeye başvurmadan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurulması gerekiyor. Bu nedenle mahkemeye başvurmadan önce bu yolu denedik. Heyetin bu ay sonuna kadar bir karar vereceğini düşünüyorum. Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin verdiği kararlar mahkeme kararları gibi bağlayıcıdır."

Eğer Hakem Heyeti başvuruları haksız bulursa, kararın iptali için mahkemeye gideceklerini belirten Akyüz, "karar lehimize çıkarsa, bu defa karşı taraf kararın iptali için mahkemeye gidecek. Ancak mahkeme de bizim lehimize karar verirse, söz konusu uygulama tüm aboneler için aynı şekilde olacak" şeklinde konuştu.

Yaz fırtınası kampanyası

Türk Telekom TTNet A.Ş. internet aboneleri için "Yaz Fırtınası" adı altında başlattığı kampanyayla, 4 Haziran-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında yeni abone olacak müşteriler için 24 ay abone olmaları karşılığında, bu yılın sonuna kadar 1024 Kbps 4 GB kotalı pakette aylık 29 YTL yerine 14,99 YTL ödeme ve ücretsiz modem sahibi olma imkanı tanımıştı.

Bu durum aynı hizmete aylık 29 YTL ödeyen, modem ve kuruluma ayrıca para veren eski üyeler ve tüketici örgütlerinin tepkisine sebep olmuştu.

'Yaz Fırtınası'na tepki Üniversitelilerin uydusu 2008'de uzayda! Hepsi bir arada! Gençler müziği bilgisayardan dinliyor Caretta Carettalar uydudan izlenecek Ay roketi için yeni motor Astronotlar artık daha rahat! Mars'ın uydularına seyahat! Uzayın sırrı çözülüyor..! Öğrencilere e-posta adresi

milliyet



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs