En Sıcak Konular

Mustafa Akaydın Fazıl Say'dan özür diledi

16 Kasım 2012 15:09 tsi
Akaydın, dni değerleri aşağıladığı gerekçesiyle 1,5 yıl hapis istemiyle yargılanan Fazıl Say'dan Türk milleti adına özür diledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ömer Hayyam’a ait olduğu iddia edilen dörtlüğü Twitter hesabında paylaştığı için hakkında dini değerleri aşağılamak suçuyla dava açılan ve 1,5 yıl hapis istemiyle yargılanan Fazıl Say'dan Türk milleti adına özür diledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 'Şehirde müzik var' sloganıyla 16 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında 13'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin açılışı için Antalya Kültür Merkezi (AKM )'nde basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sanat Yönetmeni Fazıl Say, Doğuş Otomotiv Temsilcisi Çağrı Öztaş, Orkestra Şefi Gürer Aykal katıldı.

FAZIL SAY ADINA MUSTAFA AKAYDIN ÖZÜR DİLEDİ

Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, twitter'daki bir yazısından dolayı yargılanan Sanat Yönetmeni Piyanist Fazıl Say'dan Türk halkı adına özür diledi. Bu yılki sloganın 'Şehirde müzik var' olduğunu söyleyen Akaydın, "Mutluyuz, gururluyuz, bu yıl da çok önemli sanatçılar var. Bunun ötesinde üç tane halk konseri var. Yönetmenliği Fazıl Say tarafından icra edilecek." şeklinde konuştu.

Orkestra Şefi Gürer Aykal ise böyle bir festivalin ülkeye artı getirdiğini, okullara ve üniversitelere giderek öğrencileri bu alanda aydınlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Festivalin 13 yıl önce hayal ettiği durumlara ulaştığını ifade eden Fazıl Say ise, "Gördüğünüz gibi bugün o noktaya vardık. Biz hem klasik, hem caz hem de çeşitli dallardaki müzik severler için sanatçıları elimizden geldiğince Antalya'ya getirmek istiyoruz. Bu bir dünya festivalinin programıdır. Buradaki bütün sanatçılar dünyanın her yerinde en önemli festivallerde çalan muhteşem sanatçılardır." diye konuştu.

Festivalin açılış senfonisi Mezopotamya ile ilgili de bilgi veren Say, senfoninin 10 bölümden oluşan 50 dakika süren bir eser olduğunu söyledi. Bu senfoniyi bir Orta Doğu dramı olarak düşündüğünü açıklayan Say, senfoninin tarihsel yaşantıları kapsayacağını belirtti. CİHAN



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs