En Sıcak Konular

Karısını döven adama bahçıvanlık cezası

19 Temmuz 2007 14:17 tsi
Akşehir Sulh Ceza Mahkemesinde aile içi şiddette eşine karşı basit yaralama suçundan yargılanan H.K., Akşehir Kaymakamlığında bahçe işlerinde çalışma cezası verildi.

Karısını döven adama bahçıvanlık cezası

Konya'nın Akşehir ilçesinde aile içi şiddet, yangına neden olmak ve alkollü araç kullanmak suçlarından yargılanan 4 kişiye, hapis veya para cezası yerine kamuya yararlı işte ücretsiz çalışma cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Akşehir Sulh Ceza Mahkemesi, bir daha suç işlemeyeceği kanaatine vardığı çeşitli suçlardan yargılanan 4 kişiye hapis ya da para cezası yerine kamuya yararlı işte çalışma cezası verdi. Yetkililer, 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren yeni ceza yasaları gereğince mahkemelerce verilebilecek para cezası miktarlarının kişilerin maddi durumunu etkileyebilecek biçimde arttığını, bu yüzden mahkemelerin, sabıkaları bulunmayan ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varılan kişiler hakkında hapis ya da para cezası yerine kamuya yararlı işte ücretsiz çalışma yaptırımına karar verebildiğini söyledi.

Bu kapsamda Akşehir Sulh Ceza Mahkemesinde aile içi şiddette eşine karşı basit yaralama suçundan yargılanan H.K'nin Akşehir Kaymakamlığında bahçe işleri, alkollü araç kullanmaktan yargılanan A.E. ile bacasını temizlerken yanlışlıkla komşusunun evinde yangına yol açmaktan yargılanan H.A'nın Akşehir Belediyesinde boya ve badana, aile içi basit yaralama suçundan yargılanan A.D'nin ise Akşehir Müze Müdürlüğünde temizlik işi yapmakla cezalandırıldığı öğrenildi.

30 Temmuzda ve 1 Ağustosta işe başlayacak kişilerin, bu işlerde 1 ay 20 gün ile 2 ay 15 gün arasında değişen sürelerde ücretsiz çalışacağı, denetimini Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünün yapacağı bildirildi. Akşehir Sulh Ceza Mahkemesinin 4 hükümlü hakkında ceza infaz kurumunda cezanın infazı yerine gönüllü olması koşuluyla toplum içinde ''Kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezası'' gibi bir karar vermesiyle, hem kamu kurumlarının ihtiyacı olan personel sıkıntısının geçici de olsa bir nebze giderileceği, hem de hükümlülerin ceza infaz kurumunda yeni suç ve suçlularla tanışmasına engel olunacağı belirtildi. Ayrıca, hükümlülerin yaşayacağı psiko-sosyal sorunların önüne geçilerek, bu hükümlülerin tekrar suçlu davranışta bulunmalarına engel olunacağının düşünüldüğü kaydedildi.

haber7



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs