En Sıcak Konular

CHP heyeti Türk gazeteciler için Suriye'de

15 Kasım 2012 16:34 tsi
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, 9 kişilik heyetle Suriye'ye tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'yi getirmek için Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nden Suriye'ye geçti.

Antakya Anemon Otel'de, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök ve Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ile birlikte açıklama yapan Milletvekili Refik Eryılmaz, iki gazeteciyi Türkiye'ye getirmek istediklerini anlattı.

Eryılmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra Suriye'ye gitmek için Yayladağı Gümrük Kapısı'na geldi. Burada işlemlerini yaptıran CHP heyeti, gazeteciler Cüneyt Ünal ve Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'yi Türkiye'ye getirmek için Suriye'ye gitti.

Eryılmaz: Suriye'ye gidip her iki gazeteciyi getirmek istiyoruz

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, yaklaşık 9 kişilik heyetle Suriye'ye giderek bu ülkede tutulan gazeteci Cüneyt Ünal ve Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'yi getirmek istediklerini belirterek, ''Tabi biz bu gazetecileri insanlık adına, tamamen barışa katkı sunacağı endişesi ve düşüncesiyle bunlara sahip çıkıp Türkiye'ye getirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Eryılmaz, Anemon Otel'de, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök ve Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ile gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Suriye'yi ziyaret ettiklerini, orada da Devlet Başkanı ile görüşme imkanı bulduklarını hatırlattı.

Devlet Başkanı ile görüşmelerinde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasıyla ilgili taleplerini ilettiklerini belirten Eryılmaz, şöyle devam etti:

''Kendisi 'Türk gazetecilerin tutuklu olduğundan haberim yok. Ama bunu araştıracağım. Böyle bir şey varsa elbette ki biz size yardımcı olmak isteriz' dedi. Daha sonra yetkililerle yaptığımız görüşmelerde özellikle Cüneyt Ünal ile ilgili olarak kendi ellerinde olduğunu ve verebilecekleri yönünde bir açıklamalarda bulundular. Bunun üzerine biz bir heyet oluşturmaya karar verdik. Şu anda 4 milletvekiliyle beraber Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Ankara Milletvekili Levent Gök ve EHDAV Başkanı Ali Yeral ve diğer basın temsilcilerinden oluşan yaklaşık 9 kişilik bir heyetle Suriye'ye gidip her iki gazeteciyi; Cüneyt Ünal ve eşi Türk olan Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Bashar'ı da; getirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Bu gazetecileri insanlık adına, tamamen barışa katkı sunacağı endişesi ve düşüncesiyle bunlara sahip çıkıp Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Eryılmaz, ''Başka bir amacımız yok. Bugüne kadar bu gazeteci arkadaşlarla ilgili girişimde bulunulmamış olması da ayrıca sorgulanması gerekiyor. Biz CHP olarak sivil toplum örgütleriyle bu gazetecilerin Türkiye'ye, ailelerine kavuşması için bir mücadele veriyoruz. Bu bir iki gün içerisinde Suriye'ye gidip bu arkadaşları getirmeye çalışacağız'' dedi.

Bir basın mensubunun ''Gazetecilerin getirilmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine Eryılmaz, ''Cüneyt Ünal'ın getirilmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Diğer gazeteci arkadaşımızla ilgili pozisyonunu bilmiyoruz. Onunla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmadığımız için şu anda kesin bir şey söyleyemiyoruz. Ama biz giderken öbür gazeteci arkadaşımızı da getirmek istiyoruz onun mücadelesini vereceğiz, ama oraya gittikten sonra bununla ilgili net bir açıklama yapabiliriz'' ifadelerini kullandı.

Eryılmaz, birkaç gün içerisinde Suriye'ye gidip bu işi çözeceklerini, gidecekleri gün ve zamanla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ama geldikten sonra açıklamada bulunacaklarını sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs