En Sıcak Konular

O komutan hayatını kaybetti!

15 Kasım 2012 14:54 tsi
'Hayata Dönüş' operasyonlarını yöneten emekli Tuğgeneral Eyyüp Engin Hoş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

'Hayata Dönüş' operasyonlarının Bayrampaşa Cezaevi ayağını yöneten dönemin İstanbul Jandarma Bölge Komutanı emekli Tuğgeneral Eyyüp Engin Hoş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hoş için, Selimiye Camii'nde öğle namazından sonra askeri tören düzenlendi.

Türkiye genelinde F Tipi'ne geçiş için 20 cezaevine eşzamanlı olarak yapılan ve 32 mahkumun ölümüyle sonuçlanan 'Hayata Dönüş' operasyonunun İstanbul Bayrampaşa Cezaevi ayağını yöneten emekli Tuğgeneral Eyyüp Engin Hoş, tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Kanser tedavisi gördüğü öğrenilen 64 yaşındaki Hoş için, Selimiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine, Hoş'un eşi Ferhan Hoş, annesi Saadet Hoş, çocukları İklim Hoş ve Baha Hoş, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Hoş'un akrabaları ve askeri personel katıldı. Taziyeleri kabul eden Engin Hoş'un eşi Ferhan Hoş, uzun süre gözyaşı döktü. Annesi Saadet Hoş'un ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Hoş'un naaşı top arabasına konularak askeri tören düzenlendi. Emekli Tuğgeneral Eyüp Engin Hoş'un cenazesi düzenlenen askeri törenin ardından Sakarya'ya gönderilirken, cenazenin yarın cuma namazından sonra Akyazı ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

DAVA AÇILMAMASI PROTESTO EDİLMİŞTİ

Bayrampaşa Cezaevi'nde 2000 yılında düzenlenen 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun ardından 167 tutuklu ve hükümlü hakkında açılan dava, 2009 yılının Nisan ayında zamanaşımı nedeniyle düşmüştü. Operasyon sırasında görev sınırlarını aşarak 12 kişinin ölümüne sebep oldukları, 29 kişiyi öldürmeye teşebbüs ettikleri öne sürülen dönemin 39 jandarma görevlisinin yargılanmasına ise devam ediliyor. Bayrampaşa Cezaevi'ndeki operasyonu bizzat yöneten emekli Tuğgeneral Eyyüp Engin Hoş ve diğer komuta kademesindeki komutanlar hakkında dava açılmaması ve tanık olarak dahi ifadelerinin alınmaması, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eylemlerle protesto edilmişti.

cihan



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs