En Sıcak Konular

Yanan köyü yılanlar bastı

19 Temmuz 2007 13:40 tsi
MUĞLA'nın Ula İlçesi yakınlarında başlayan orman yangını, yayılarak kontrolden çıktı. Alevler, Çamköy'e ulaştı, köy boşaltıldı, iki ev yanarak kül oldu. Köyü yılanlar basınca, köylüler çifte kabus yaşadı.

Muğla yine alev alev

Cennet koylarıyla ünlü Ula İlçesi'ne bağlı Yenice Köyü ile Muğla merkeze bağlı Çamköy arasında, Yenice Köyü mezarlığında bugün saat 09.15 sıralarında yangın başladı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kızılçam ormanına sıçradı. Alevler hızla Çamköy'e ulaşınca köylüler büyük korku yaşadı. Köy boşaltıldı, hayvanlar ahırlarından çıkarılıp serbest bırakıldı, köylüler, çocuklarını alıp kaçmaya başladı.

5 helikopter, 3 uçak, 18 arazöz ve 2 dozerle müdahale edilen yangın, ekiplerin çabalarına rağmen söndürülemedi. Köyün yangına uzak kesiminde, evlerini terketmeyen bazı köylüler de kendi imkanlarıyla, evlerinin etrafını sulayarak alevlerin yaklaşmasını önlemeye çalıştı. Ancak iki ev yandı. Yangından kaçan yılanlar da Çamköy'ü bastı. Köylüler ellerinde tüfeklerle yılan avına çıktı.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, ormanlık alanların, yangınlar nedeniyle yok olduğunu belirterek, “Bu sabah üzücü haberle uyandık. Yenice Köyü'nde yangın başladığını öğrendik. Havanın rüzgarlı olması söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almaya çalışıyor” dedi.

ANIZ YANGININDAN ÇIKTI

Muğla'da Çamköy yakınlarında başlayan yangın 10 hektar kızılçam ormanını kül etti. Özellikle uçakların zamanında müdahalesi köyü tamamen yanmaktan kurtardı. Muğla'dan çok sayıda vatandaş, yangını duyunca, yakınlarını kurtarabilmek için Çamköy'e akın etti. Yangın yaklaşık 2.5 saatte kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, “Yangın mezarlığın altında bir tarım arazisinden çıktı. Köylüler tarlalarındaki anızı yakmak istemiş. Sabah şiddetli rüzgar vardı. Saatteki hızı 60- 70 kilometreydi. Rüzgarın etkisiyle alevler Yenice Köyü mezarlığına ve ormana sıçradı. Alevler Çamköy'ü tehdit etti. Evlerin yakınına kadar geldi. İki ev yandı. Havadan yaptığımız etkili müdahaleyle yangını kontrol altına aldık” dedi.

Köylülerin daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Aydın, “Köylüler rüzgarlı havada anız yakıyor. Bölgede tehlike oluşturuyor. Devletin milyonlarca YTL değerindeki serveti de havaya uçuyor. Son günlerde yangınlar terör ve sabotaj diye nitelendiriliyor. Asıl terör köylünün kendisi. Bilgisiz, bilinçsiz şekilde ormanı yakıyorlar. Anız yakmak yasak. Ancak uyarıları dinlemiyorlar. Jandarma şu anda araştırma yapıyor. Sorumlular hakkında yasal işlem yapılacak. En ağır şekilde cezalandırılacaklar” diye konuştu.

haber10

 



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs