En Sıcak Konular

Türel'den CHP'ye iki büyükşehirle cevap

15 Kasım 2012 12:18 tsi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, muhalefetin Büyükşehir Yasası ile ilgili eleştirilerine cevap verdi. AK Parti'li Türel, muhalefete çarpıcı bir rakamla meydan okudu:

tv8'de Erkan Tan'ın konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel oldu. Büyükşehir Yasası ile ilgili muhalefetin tutumunu eleştiren Türel'in açıklamaları şöyleydi:

"İller bankası paylarının nasıl dağıtıldığı çok açık ve net. İller bankası payları geçmişte nüfus oranına göre dağıtılıyordu şimdi bir de yüz ölçümü kriteri geldi. Dolayısıyla her yer nüfus ve yüz ölçümü kriterine göre eşit bir şekilde payını alıyor. Bakın size çok çarpıcı bir örnek vereyim; şuanda hâlihazırda büyükşehirler olan 16 büyükşehir içerisinde bu yasa çıktığında geliri en çok artacak il Antalya'dır çünkü yüz ölçümü ve nüfus kriterine göre böyle bir sonuç çıkmış. Diğer tarafta yeni büyükşehirler içerisinde de geliri en çok artacak il de Muğla. Bugün bu iki belediyeyi de CHP'li belediyeler yönetiyor. Bu ayrımcılık yapmadığımızın en güzel ispatıdır Geliri artan büyükşehirler içerisinde geliri en çok artan dört ilin dördü de muhalifler tarafından yönetiliyor."

"Açlık grevleri hükümete gözdağı amacını taşıyor, kimseye taviz vermeyiz!"

"Cezaevlerindeki olumsuz koşullara dayalı bir sonuçtan hareketle bu eylemler yapılmadığı için esasen biraz da şov nitelikli görünüyor. İnsan canına gelecek en ufak bir zararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değil. Ancak bir takım ceza evlerindeki olumsuz koşullardan kaynaklanmayan, siyası amaçlı adımlar atılıyor ise bu birazda hükümete, iktidara gözdağı vermek demektir ki bizde zaten bu gibi meselelerde nasıl davranacağımızı ve kimseye taviz vermeyeceğimizi iktidar olarak çok net bir şekilde ifade ediyoruz."

"Vatandaşımıza çok daha iyi, verimli ve hızlı hizmet götürebilmek için bu yasayı yapıyoruz."

"İl özel idarelerini kapatmıyoruz, büyükşehirle birleştiriyoruz. Meclislerimiz tek meclis oluyor artık. Böylelikle il özel idarelerinin bütün imkânları büyükşehir'e devroluyor. Şimdi bu birleşmiş yapı içerisinde tek elden hizmetler daha hızlı bir şekilde gidecek. Ekonomisi güçlenmiş belediyeler il özel idarelerinin yetkilerini devralarak bu hizmetleri çok daha iyi bir şekilde memleketin en ücra köşesine kadar Büyükşehirlerin en ücra köşesine kadar götürecekler. Biz burada vatandaşımıza çok daha iyi, verimli ve hızlı hizmet götürebilmek için bu yasayı yapıyoruz."

"Büyükşehir olmasını istediğimiz 13 il soruyorum, Muhalefet'in bu direncini destekliyor musunuz?"

" Muhalefet ettikleri hususlarda bir haklılık payı bulmakta zorlanıyorum. Örneğin federalizmle ilgili bir takım suçlamalarda bulunuyorlar. Bu yasa Türkiye'yi bölecek, Türkiye'yi federalleştirecek. Biz bu filmi seneler önce hep görmüştük. Muhalefet bozuk plak gibi hep aynı yerde çalıyor. Hep aynı şeyi söylüyor. 2004 yılında biz ilk yerel yönetimler reformunu yapıyorken, Muhalefet yine Türkiye'yi bölüyorsunuz, parçalıyorsunuz diyordu. Şimdi soruyorum, 13 yeni büyükşehir kuruluyor Türkiye'de. Acaba muhalefet bu kadar direnci buralar büyükşehir olmasın diye mi gösterdi? Yani buralar büyükşehir olmasın Türkiye 16 büyükşehir kalsın diye bu muhalefeti göstermiştir. Bence bunu bu 13 ildeki vatandaşlarımıza soralım siz büyükşehir olmak istiyor musunuz? İstemiyor musunuz? Sizin büyükşehir olmanızı Muhalefet istemiyor."

"Muhalefet yalan söylüyor diyemiyorum ama doğruyu söylemedikleri açık."

" Köylerimizde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın aynı faaliyetlerini sürdürebilmesi için Büyükşehir Yasası'nın içerisinde hüküm vardır. Biz bunları bu yasayla yeniden sağlıyoruz. Muhalefet yalan söylüyorlar diyemiyorum ama doğruyu söylemedikleri açık. Çünkü köyde yaşayan vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerini sürdürmesi için mera, yayla, kışlak gibi alanların aynı şekilde kullandırılmasına yönelik hüküm bu yasanın içinde. Bunu diyen insan yasayı okumamıştır. Okuma yazmayı bilen bir insan yasayı okuduysa bunu söyleyemez."

"Muhalefet halkı aldatmaya yönelik söylemlerde bulunuyor."

"Muhalefetin şöyle bir problemi var. Ben her zaman her yerde söylüyorum milletin aklı herkesten üstündür. Ama muhalefet kendi aklını milletten üstün zannediyor. Bu kolay yalanlarına milleti çok kolay inandırabileceğini zannediyor. Halka hizmet yapmak suretiyle hesap vermek zorunda olan bir belediye başkanı bu hizmetleri daha çok yapmak isteyecektir ve ya vatandaş eğer bu hizmetler yapılamıyorsa zamanı geldiğinde sandıkta hesap sorabilecektir. Biz bu düzenlemeleri vatandaşın yararına olduğu için yapıyoruz. Muhalefet birçok konuda halkı aldatmaya yönelik provokatif söylemlerde bulunuyorlar. "

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,996 µs