En Sıcak Konular

Zana yine teröristbaşına sahip çıktı

19 Temmuz 2007 13:35 tsi
Zana yine teröristbaşına sahip çıktı Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında "rehberimiz" diyerek terörist başı Abdullah Öcalan'a sahip çıkan DEP eski milletvekili Leyla Zana, DTP'nin mitinginde de bu tavrını sürdürdü...

Terörist başı Öcalan'ın yakalanmasının Kürtlerin yüreğinde siyasi deprem, oluşturduğunu öne süren Zana, bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) desteklediği 4 bağımsız milletvekili adayı için dün saat 16.00'da Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki miting yine PKK'nın şovuna dönüştü.

Mitingde sık sık Öcalan ve terör örgütü lehine slogan atılırken, yine terörist başının posterleri ve PKK'nın sözde bayrakları açıldı.

DTP mitingde DEP eski milletvekili Leyla Zana da şov yaptı. Son olarak 2007 Diyarbakır Nevruz kutlamalarında terörist başını "Kürtlerin 3 rehberinden biri" olarak tanımlayan Zana, mitingde de Öcalan şov yaptı.

Kürtçe yaptığı konuşmasında Diyarbakır tarihinde 4 önemli adım olduğunu dile getiren Zana, şöyle konuştu: "2 adım üzüntülü oldu. 91'de yoldaşımız, arkadaşımız Vedat'ı yolcularken yapılan büyük adımdı. İkinci adım ilk kezdi. Kültürün, dili için bir kaç kişiyi Meclis'e gönderdiniz. Üçüncü seferde üzüntülüydü. Bütün Kürtlerin yüreğinde siyasi depremdi. 99'da önderimiz, İmralı'daydı. Dördüncü adım AB'ye girişti. Bu durum Kürtleri ayağa kaldırdı. Bütün halkları, Kürtlerin önü ileriye doğruydu, geleceğe doğruydu. Gericiliğe karşı bu adımı attınız. 5. adıma geldik. Sevgili kardeşlerim, kız kardeşlerim; Meclis'e 4 vekili göndereceğiz. Umudumuzu büyüteceğiz. Barış umudunu büyüteceğiz."

Bütün Kürtlerin farklı partilere oy verdiğini, parça parça olduğunu savunan Zana, "Sizin oyunuz birliğedir, oyunuz kimliğinizedir. Sizden isteğim budur. Bu sefer de barışa elimizi uzatacağız. İstiyorlar mı istemiyorlar mı? Elimizi son kez uzatıyoruz. Kimseye zorla elimizi uzatmıyoruz. Her kişi her grup her millet onuruyla hassasiyetiyle yaşıyor. Kimse bizim hassasiyetimiz ve onurumuzla oynamasın. Elimizi son kez uzatıyoruz. Tutmazlarsa geri çekeceğiz" şeklinde tehditvari ifadeler kullandı.

Zana'nın konuşması sırasında cesaretlenen kalabalık sık sık bölücü örgüt elebaşı Öcalan ve terör örgütü PKK lehine sloganlar attı.

haber10



Bu haber 189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs