En Sıcak Konular

Bakan Eker'den 'gıda güveliği' açıklaması

15 Kasım 2012 10:13 tsi
Bakan Eker'den 'gıda güveliği' açıklaması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda güvenliğinin tüm dünyada önemi giderek artan bir konu haline geldiğini söyledi.


Antalya'nın Belek beldesinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları Toplantısı gala yemeğine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Absov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Tacikistan Tarım Bakanı Qoisim Qosimav, İran Tarım Bakanı Sadegh Khalılıan, Afganistan Tarım Bakanı Mohammed Asif Rahimi, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve üye ülke temsilcileri katıldı.
Gala yemeğinde konuşan Bakan Eker, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na üye olan ülke temsilcilerini Türkiye'de ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi ve davetlilere, "Medeniyetler beşiği Anadolu'ya hoşgeldiniz" dedi. Gıda güvenliği konusuna değinen Bakan Eker, "Gıda güvenliği konusu, tüm dünyada önemi giderek artan bir konu haline geldi. Gıda güvenliği ile ilgili sorunlarda ülkesel çözümler yeterli değil. Bu nedenle bölgesel, hatta küresel düzeyde hedefler belirlenmesi gerekir. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerde doğal şartlar, gelişmişlik düzeyi, sosyal ve ekonomik altyapısının özellikleri, farklılıkları kapsamında gıda güvenliği ortak sorunlardan biridir. Ancak ortak inanç, benzer kültür ve birbirleriyle ilişkili, tarihsel geçmişe sahip olmamız sebebiyle dayanışma içinde konunun çözümüne yönelik ortak çalışmaları kolaylıkla yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Ülkeler arasındaki bu dayanışmayı sürdürmek, geliştirmek ve evrensel değerler düzeyine taşımak açısından
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın önemli katkıları olacağını belirten Bakan Eker, "Toplantı, gıda güvenliği konusunda görüş ve paylaşımlar ortak çözüm noktaların belirlenmesi için imkan yaratacak. Bölgede gıda güvenliğinin sağlanması adına çeşitli alanlarda ve zeminlerde önemli katkılar sağlayacak" dedi. 

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs