En Sıcak Konular

'Türkiye savaşın dışında kalmalı'

15 Kasım 2012 09:40 tsi
'Türkiye savaşın dışında kalmalı'
Bu savaşta kazanmak istiyorsanız...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, "Suriye'de Yaşanan Olaylar ve Türk Dış Politikası" konulu bir konferans düzenlendi.
 
CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Türkiye'nin Suriye konusunda geri dönülemez bir konuma geldiğini ve bu konuda çok net bir tavrı olduğunu bildirdi. Şu an itibariyle Beşşar Esed veya muhaliflerin yanında durmalı veya durmamalı demekle değişecek bir şey olmadığını vurgulayarak, "Bu biraz Türkiye'den kaynaklandı, biraz Suriye'deki olaylardan, biraz İran ve Rusya'nın çok net tavır almasından, biraz da PKK yüzünden. Şimdi oturup, 'Beşşar Esed ile anlaşalım, PKK'ya desteğini çeksin. İran ile Rusya ile anlaşalım, 'Ya arkadaş sen bu terörü bitir, ben Suriye'de hiç konuşmayacağım, ağzımı açmayacağım, meseleyi aramızda halledelim.' desek, bu biraz aşağılık bir yol. Ben uluslararası ilişkilerde aşağılık yolların izlenmesi gerektiğini savunan bir adamım aslında. Kişisel olarak hayatımda çok netimdir ama şu anda o yol da izlenebilir olmaktan çıktı. Alternatif bir yol olmaktan da çıktı. Beşşar Esed mi, muhalifleri mi? Türkiye'yi destekleyelim burada." dedi.

 Prof. Dr. Laçiner, şöyle devam etti: "Oradaki savaşın ateşi bulaştı şu anda çok fena şekilde. Normalde angajman kuralları gereği bizim o uçakları düşürmemiz lazımdı. Ceylanpınar'da bomba yüklü uçaklar sınıra geliyor ve Suriye tarafını bombalayıp gidiyorlar. Yaklaşan herhangi uçan bir obje olursa vurmamız lazım. Niye vurmuyorsunuz? Çünkü vurmanın bedeli, vurmamanın bedeliyle kıyaslandığında daha fazla. Olabildiğince vurmamaya çalışıyorsunuz. Size dönük bir tehdit değilse vurmamaya çalışıyorsunuz. Türkiye, savaşın dışında kalmak için bir özen gösteriyor ve göstermeli de, çünkü bu kazananı olmayan bir savaş. Bu savaşta kazanmak istiyorsanız ya Paris'te ya Londra'da ya da Washington'da olmanız lazım. Ateşin içinde hiçbir savaş kazanılmaz."

cihan
 

Bu haber 2,253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs