En Sıcak Konular

DTP'ye randevu verecek mi?

19 Temmuz 2007 12:58 tsi
DTP'ye randevu verecek mi? Başbakan, bağımsız seçilecek DTP'lilerle koalisyon iddialarına yanıt verdi: DTP benden randevu istiyor. 'PKK bir terör örgütüdür' demelidir.

Muhalefet, seçim meydanlarında, "DTP ile nişan yaptılar. Barzani de nikah şahidi olur" diye yüklenirken Başbakan Tayyip Erdoğan, bağımsız seçilecek DTP'lilerle görüşme kapısını kapattı. Şimdiye kadar DTP'nin randevu isteklerini geri çeviren Erdoğan, DTP'lilerin PKK için "Arka bahçemizdir" dediğini hatırlatarak, "Bunu reddetmeliler" dedi.

'Şaibeden kurtulun' çağrısı
Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, "DTP'nin, terör örgütü ile bir bağlantısı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine, "Benim şimdi kalkıp da legal bir örgüt olarak ortaya çıkmış, siyaset yapan bir siyasi parti için şöyle bir şey vardır' demem bir defa yanlış" dedi. DTP'ye "PKK terör örgütünü reddet" çağrısında bulunan Erdoğan şöyle devam etti: "Bir ara 'bizim arka bahçemizdir' diye bir ifade kullandılar. Bunu reddetmelidir, 'PKK, bir terör örgütüdür' demelidir. Bunu demediği sürece DTP bu şaibeyi üzerinde taşıyacaktır. Benden randevu istiyorlar. Vermem. Niye vermem? Bu ifadeyi kullanmadıkça, tam aksine 'arka bahçemiz' dedikçe veremem. Terör örgütüne karşı mücadeleyi birlikte vereceğiz.''

'İlk işimiz sivil anayasa'
Öte yandan Başbakan Erdoğan, Kanat A televizyonuna yaptığı açıklamada seçim sonrası oluşacak parlamentoda yapacakları işlerden birinin 'Sivil Anayasa' olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ben daha fazla güç istiyorum, sivil Anayasa istiyorum" dedi.

Bonozedelere son müjde
Erdoğan "Bonozedelerle ilgili Bakanlar Kurulu kararını da imzalayarak Çankaya'ya gönderdiklerini" bildirdi. Kararın onaylanması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra ödeme planının şekilleneceğini ifade eden Erdoğan, bu kapsamda 22 bin civarındaki kişiye yaklaşık 1 milyar 200 milyon YTL ödeneceğini belirtti. Erdoğan bonozedelerin paralarını bir ay içinde olmaya başlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

'Yüz yüze bakacağız kapıları kapatma'
'Yüz yüze bakacağız kapıları kapatma' Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi "Yüce Divan'a gidecek isim" olarak niteledi. Bahçeli'nin yanı sıra CHP lideri Deniz Baykal'ı da sert şekilde eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, "Biri ip atıyor, diğeri yalan" dedi. Erdoğan, dün Gaziantep mitinginde Baykal'ın Atatürk'ün, Bahçeli'nin de Alparslan Türkeş'in mirasını yediğini savunarak, "Mirasyediler tasfiye edilinceye kadar mücadele devam edecektir" dedi. Erdoğan, konuşmasında Baykal ve Bahçeli'ye yüklenmesine rağmen konuşmasını bu liderlere ilginç bir çağrı ile bitirdi. Erdoğan, "Sayın Bahçeli, Sayın Baykal bizim siyasetimiz nifak siyaseti değildir. Yarın bu Parlamento'da yüz yüze bakacağız. Türkiye'nin ortak çıkarları için yasalar çıkartacağız. Ben söylüyorum kapıları kapama." Erdoğan Kahramanmaraş'taki konuşmasında da "Baykal İstanbul, İzmir ve Ankara'da miting yapamadı. Niye? Kaçıyor, kaçıyor dedi."

Sabah



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs