En Sıcak Konular

Gazze'ye ''Bulut Sütunu'' saldırısı

15 Kasım 2012 08:30 tsi
Gazze'ye ''Bulut Sütunu'' saldırısı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Hamas'ın askeri lideri Ahmet el-Caberi'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi öldü, 94 kişi yaralandı.

İsrail Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonda aralarında hükümet binası ile güvenlik güçlerine ait binaların da yer aldığı 80'den fazla hedefe hava saldırısı düzenledi.
 
İsrail ordusuna ait F-16 savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçlarının katıldığı saldırı sırasında kentin değişik bölgelerinde şiddetli patlamalar meydana geldi.
 
İsrail Donanması'na ait hücum botlarının da Gazze sahilleri ve birçok farklı bölgesine belli aralıklarla yoğun top atışları yaptığı bildirildi.
 
İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik dünden bu yana sürdürdüğü saldırılarda, aralarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın liderlerinden Ahmed el-Caberi'nin de bulunduğu 11 kişi öldü, 94 kişi yaralandı.
 
Yaşamını yitirenler arasında 3 çocuk, 1 bebek, 1 kadın ve 1 de yaşlı bulunuyor.
 
Caberi, İsrail tarafından ''Hamas Hareketi Genelkurmay Başkanı'' olarak isimlendiriliyor ve İsrail'in en çok arananlar listesinde yer alıyordu.
 
Öte yandan İsrail savaş uçakları, saldırının ikinci gününde gece boyunca 25 hedefi bombaladı.
 
Filistin füzeyle karşılık verdi
 
Gazze'deki Filistin direniş gruplarının, İsrail'in Gazze'ye sınır bölgelerinde bulunan kasaba ve yerleşim birimlerine düzenlediği füze saldırısında 6 İsrailli yaralandı.
 
Hamas Hükümeti'nin silahlı kanadı İzzetttin Kassam Tugayları ise İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Birşeva kentini vurdu.
 
Gazze'deki Filistin yönetiminin Başbakanı İsmail Heniye de Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi ''İsrail'in vahşi saldırılarını dizginlemeye ve Arap liderlerini Gazze için olağanüstü toplanmaya'' çağırdı.
 
Saldırı adını Tevrat'tan alıyor
 
Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''İsrail'in Gazze'deki saldırıları, gerekirse İsrail Ordusu'nun, önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu yönünde açık bir mesaj niteliği taşıyor'' dedi.
 
İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya ''Bulut Sütunu'' ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat'ta İsrailoğulları'na yardımı simgeliyor.
 
Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı açtı
 
Yaşananların ardından Mısır da Sina Yarımadası'ndaki hastaneleri Gazze'den gelen yaralılar için ''acil durum'' alarmına geçirdi.
 
Gazze-Mısır sınırındaki Refah sınır kapısında, yaralıların geçişini sağlamak amacıyla olağanüstü halin kaldırıldığı belirtildi.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de saldırılar nedeniyle Mısır'ın Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çekme kararı aldı.
 
İsrail'in Kahire Büyükelçisi Yakov Amitai'nin elçilik görevlileriyle birlikte Ürdün'ün başkenti Amman'a gitmek üzere Kahire havaalanına ulaştığı bildirildi.
 
Arap Birliği cumartesi günü toplanacak
 
Arap Birliği Genel Sekreterliği, Filistin, Mısır ve bazı Arap ülkelerinden gelen talep üzerine, İsrail'in Gazze'ye saldırısını görüşmek üzere cumartesi günü Dışişleri Bakanları düzeyinde olağanüstü toplantı kararı aldı.

aa

Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs