En Sıcak Konular

Gizli tanıktan Tansel Çölaşan'a suçlama

14 Kasım 2012 16:35 tsi
Gizli tanıktan Tansel Çölaşan'a suçlama Gizli tanık 9 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında gerçek kimliğini ifşa ederek bomba açıklamalar yaptı.

Ergenekon davasında ifadesine başvurulan gizli tanık 9, Danıştay saldırısına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet savcılarına ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yönelik suçlamada bulundu. Gizli tanık, savcılar Salim Demirci ve Şemsettin Özcan ile Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz'in, olayın gerçek boyutlarını bilmelerine rağmen asıl faillerinin üzerini örtmek için farklı soruşturma ve yargılama yaptıklarını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında gizli tanık 9 dinlendi. Mahkemeye açık kimliği ile ifade veren gizli tanık, Danıştay saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Danıştay saldırısına ilişkin soruşturmayı yürüten savcıları ve davaya bakan mahkemeyi suçlayan gizli tanık, ““İddianameyi hazırlayan savcı Şemsettin Özcan ve Salim Demirci ile yargılamayı yapanlar, olayın içyüzünü bilmelerine rağmen farklı yargılama yapmışlardır.” diye konuştu. Gizli Tanık 9, Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz’in Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Levent Göktaş ile aile dostu olduğunu ve iş ortaklıklarının bulunduğunu da söyledi.

Danıştay Saldırısının, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılmış bir saldırı olduğunu belirten gizli tanık, "Yüksek yargı kurumuna bir saldırı yapılıyor. Bu kurumun başsavcısı Tansel Çölaşan, Emin Çölaşan'ın eşi. Oyak Güvenlik şirketinin muhatabıdır ancak o kamera kayıtlarını incelemiyor, incelemek istemiyor, polise yardımcı olmuyor. Kendi mesai arkadaşlarını şehit edenleri ortaya çıkarmak yerine faillerin avukatlığına soyunmuştur." ifadesini kullandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Görüş, kanaat ve yorumunuzu istemiyoruz. Görgü ve tanıklığınızı anlatın." uyarısında bulundu. Gizli tanık 9 ise "Bu başlı başına somut bir kanıttır." İfadesinde bulundu.

Bu olayın sorumluları, yani Alparslan Arslan'a yaptıranların kendilerine ulusalcı dediklerini belirten gizli tanık 9, "Başta CHP olmak üzere kendilerine ulusalcı diyenler, bu mahkemeye geliyor, saldırıya uğrayan cumhuriyetin hakimlerini savunmuyorlar, mağdur tarafında yer almıyorlar. Tek talepleri sanıkların tahliye edilmesi. Bu akıl tutulmasıdır." diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 1,515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs