En Sıcak Konular

MHP, Selçuk'u öve öve bitiremedi

19 Temmuz 2007 12:05 tsi
MHP, Selçuk'u öve öve bitiremedi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, 22 Temmuz seçimlerinden sonra muhtemel koalisyon ihtimalleri konusundaki bir soruya kesinlikle koalisyon düşünmediklerini söyledi.

MHP'nin 1999 yılında iktidar olma sorumluluğunu üstlendiğini hatırlatan Şandır, "İktidar olmanın devleti yönetmenin sorumluluğunu o kısa sürede 3 parçalı koalisyonda gördük. Bu meselenin çok kolay olmadığını bunun çok zor bir şey olduğunu çok ciddi hazırlık yapılması gerektiğini devleti yönetirken birçok engellerin farklı gelişmelerin yaşandığını gördük. Koalisyon zamanında yapamadıklarımız oldu. Çok yanlış yaptıklarımız da oldu. Yutkunduklarımız da oldu." şeklinde konuştu.

Koalisyonda yaşadıkları tecrübeler üzerine 8. olağan kurultaylarında tek başına iktidar olma kararı aldıklarını anlatan Şandır, "8. olağan kurultayda tek başına iktidar kararı aldık. Bunu değiştirmek birileri ile ittifak yapmak seçimden sonra koalisyon yapmak imkansızdır bizim için bunu anlamak lazım. CHP ile koalisyon yapabilir misiniz diyorlar. Yapamayız kardeşim. MHP 57. hükümet deneyimini yaşadıktan sonra ve 2002 seçiminde parlamentonun dışından kaldıktan sonra yaşadıklarımızı çok değerle bir birikim olarak algıladık. Yeni bir hedef koyduk. Tek başına iktidar olmak." diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP ve merhum Alparslan Türkeş ile ilgili yazıları ile dikkat çeken Cumhuriyet Yazarı İlhan Selçuk'un samimi inanmış bir Kuvayi milliyeci olduğunu söyledi.

Gazeteciler ile yemekte bir araya gelen Şandır, Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk'un MHP ile ilgili yazılarını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruyu cevapladı.

İlhan Selçuk'un namuslu bir aydın olduğunu belirten Şandır, "İlhan Selçuk milli bir adamdır kendisine ulusalcı falan diyor da milli bir adamdır. Milli mücadelede kuvai milliye anlamında söylüyorum. Samimi bir inanmış bir kuvayi milliyecidir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumun milli mücadele döneminden farklı olmadığını görüyor çözümün siyasette. Siyasette ayrıca milliyetçi hareket partisi siyasetiyle duruma çözüm olacağını görüyor samimi aydın sorumluluğun da dürüstlüğünde samimi görüşlerini ifade ediyor. Yoksa bize oy vereceğini zannetmiyorum" dedi.

Zaman



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,712 µs