En Sıcak Konular

Vatansever çetesi Baykal’ı da aramış

19 Temmuz 2007 11:26 tsi
Vatansever çetesi Baykal’ı da aramış Star gazetesinden ilginç iddia... Gazetenin haberine göre vatanseverler çetesinin iki yöneticisinin ‘Sabaha karşı Deniz Baykal’ı aradık. Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırıyor. Muhtemelen AKP gelmeyecek’ sözleri kayıtlara geçti

ANKARA Organize Polisi’nin Girdap operasyonunun ardından tutuklanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) Genel Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban’ı, Kuzey Irak’a operasyon için tezkere çıkarılması amacıyla CHP Deniz Baykal’ı aradığı belirlendi. Organize suç örgütü kapsamında çete üyesi olarak tutuklanan Salih Zeki Balaban’ın telefon konuşmaları, çetenin PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyon için Meclis’ten tezkere çıkarılmasının gündemde olduğu dönemde CHP Lideri Baykal ile temasa geçtiklerini ortaya çıkardı.

SAVAŞ KARARI ALINSIN

BALABAN, halen tutuklu bulunan çete üyelerinden Halit Bozdağ Güngör ile 10 Haziran’da yaptığı görüşmede ‘Sabaha karşı Deniz Baykal’ı aradık. Meclisi acil toplantıya çağırması lazım’ dediği belirlendi. Güngör’ün ‘Neden’ sorusu üzerine Zeki Balaban’ın ‘Toplantıya çağırıyor. Muhtemelen AKP gelemeyecek. Ya, savaş kararı alınması lazım, alınmıyor’ karşılığını verdi. Kayıtlara geçen bu görüşme ile ilgili olarak Savcılık aşamasında tüm zanlıların ifadesine başvuruldu. Bazıları bilgilerinin olmadığını söylerken bir kısmı ‘cevap vermek istemiyorum’ dedi.

VKGB YAPILANMASININ KİLİT İSMİ

VKGB yapısının en karanlık kişisi olarak dikkat çeken Salih Zeki Balaban sorgusunda önemli sorulara ‘Devlet güvenliğini ilgilendirir cevap veremem’ diyerek cevap vermekten kaçındı. Hakkında mahkemece verilmiş gaiplik kararına rağmen, trilyonluk askeri ihaleleri etkilemeye çalışan Balaban’ın İran-Suriye üzerinden silah kaçakçılığı yaptığı da belirlendi.

BAĞLANTISI DERİNLERE GİDİYOR

ÜZERİNDEN 5 ayrı sim kart çıkan ve bu kartlardan sadece biri ile Halit Bozdağ Güngör üzerinden dernekle irtibat kuran Balaban’ın ilişkilerinin çok derinlere indiği belirtiliyor. Emniyet kaynaklarınca Balaban’ın en az üç kez Türkiye’ye yüklü miktarda silah soktuğu ancak henüz bu silahların yerlerinin tespit edilemediği ifade ediliyor. Balaban’ın gerek silah ticaretinden gerekse askeri ihalelerden aldığı komisyonlardan elde ettiği paraları yakın akrabalarına ait banka hesaplarında tuttuğu düşünülüyor.

ASIL AMAÇLARI ‘DARBE’ YAPTIRMAK

VATANSEVER adı altında faaliyet gösteren dernek üyelerinin, şehit eşini bile dolandırdıkları, ülkenin pekçok yerinde provokatif eylemlere öncülük ettikleri ortaya çıkarılmıştı. ‘1 Numara’ olarak tanımlanan kişiden talimat alan çete üyelerinin, asıl amacının darbe şartlarının oluşması için psikolojik çalışma yürütmek olduğu belirtiliyor.

STAR GAZETESİ 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs