En Sıcak Konular

Bankaların kuruş oyunu

13 Kasım 2012 14:49 tsi
Hesapta kalan kuruş borçları yıllar içinde katlanarak büyük bir borç olarak müşteriye dönüyor.

Bankaya 15 kuruş fazla para yatıran M.E.'nin hesabı kapatılmadı. Asıl şoku ise kapatılmayan hesabına yıllar sonra gelen icra şoku ile yaşadı. Bankanın üç kuruşluk oyununun mağduru oldu.

"Banka ile hesabımız bitmiyor" diyen M.E. bankanın kuruş oyunlarının mağduru oldu. Yaşadığı şaşırtıcı olayı paylaşan şikayetçi, bankada hesabı olanları uyardı.

Bankaya fazla para yatırdığı için icralık olan şikayetçi, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Önceki çalıştığım kurum ile alakalı banka hesabım vardı. İş yerinden ayrılınca hesabımı kapatmak için bankaya gittim.

Banka ile hesabım kapandı diye düşünürken kalan hesapta 40 kuruş borcum kaldığı ve bankadan tebligat gelmediğinden bilgilendirilmediğim için kalan hesabımda kuruş faizleri ile birlikte 152 lira 85 kuruş olmuş. Aradan geçen yıllar boyunca bankadan beni arayan soran da olmadı.

Bankadan yıllar sonra mail geldi ve borcumu 3 gün içinde ödemem gerektiği kaydedildi. Kapatın dediğim hesabı kapatmamışlar ve birde 40 kuruşluk borcuma 152 lira 85 kuruş borç çıkarmışlar.

Ekstre+BSMV ücreti altında her ay bir kesinti yapmışlar. Hesabı kapatıp kurtulayım dedim ve 153 lira olarak borcumu ödedim. Fakat yine bankanın oyununa gelmişim. Hesabım kapandı diye düşünürken bankadan yıllar sonra icra kağıdı geldi. Nedenini araştırdığımda ise ilginç bir sonuca vardım.

Banka çalışanları "Hesabınız kapatılmamış çünkü paranın faizi saat 17.00'den sonra hesaplanır" cevabını verdiler. Buna göre hesap kapatılmadığı için 15 kuruş eksiye düşmüş ve yıllar sonra o borç katlandıkça katlanmış. Bir de bu borçtan dolayı icraya vermişler."


YAZILI BELGE İSTEYİN!

Hesaplarda kalan kuruşlar nedeni ile kapatılmayan hesapların yıllar sonra büyük meblağlarda borç olarak geri döndüğüne dair çok fazla şikayet aldıklarına dikkat çeken Şikayetvar.com Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, bankada hesabı olanlara "Banka şubesine bizzat giderek müracaat etseniz bile banka hesabınızı kapatmayabilir. Hesabınızın kapatılması yazılı müracaat yapılması daha uygundur. Hesabınızın kapatıldığına dair yazılı bir belgeyi mutlaka alın" diye uyardı.(Finans Gündem)



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs