En Sıcak Konular

Yalanını da al git de yalanmış!

19 Temmuz 2007 11:11 tsi
Yalanını da al git de yalanmış! CHP'nin "Yalanını da al git" sloganı çerçevesinde bazı gazetelerde yayımlanan reklamlarda, fotoğrafları bulunan şahıslar ve dükkan sahipleri İstanbul'da ortaya çıktı.

Gazetelerde kendi işyerlerini gören esnaf büyük şok yaşarken, dükkanlarının iflas etmiş gibi gösterilmesine sinirlendi. Esnaf, fotoğrafın yalan ve fotomontaj olduğunu iddia ederken, AK Parti reklamının bulunduğu bir gazetenin üzerinde yemek yiyenleri gösteren diğer bir fotoğrafın ise 50'şer YTL karşılığında çekildiği belirtildi.

İstanbul Levent'teki Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ndeki bazı esnaflar, gazetelerde kendi dükkanlarının fotoğrafını CHP reklamında kullanıldığını görünce şaşkınlık yaşadıklarını açıkladı. Resimde iflas etmiş, kepenk kapatmış gibi görülen dükkanların kendi işyerleri olduğunu gören esnaf, "Bu CHP'nin propagandası ve AK Parti'yi kötülemesidir. Kapanma olayı yok, yer değiştirme ve taşınma var. Biz iflas etmedik. Bu bina satıldı. Yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Biz de dükkanlarımızı şuraya buraya taşıdık." açıklamasını yaptı.

"Biz AK Parti seçmeni değiliz. Ama işlerimizden memnunuz" diyen başka bir esnaf da aynı şekilde konuşarak, "Burası benim iş yerim. Ben başka yere taşındım. İflas falan etmedim. Çatır çatır çalışıyoruz çok şükür." dedi. Yıllardan beri bu sanayi sitesinde çalıştıklarını söyleyen işyeri sahipleri ve vatandaşlar tepkilerini dile getirerek, böylesi bir siyasi oyuna alet edilmelerinden dolayı kızgın olduklarına dikkat çekti.

AK Parti aleyhindeki bir diğer "Yalanını al git" reklamında kullanılan şahıslar da kandırıldıklarını iddia etti. Pazar günü çekilen fotoğraflar için "Bir dergiye kapak yapmak için" açıklamasının yapıldığını söyleyen esnaf, "Bu fotoğraf için herkese 50'şer YTL verdiler. Çekerken de şöyle etrafa toprak kum falan attılar. Pis bir görüntü olsun diye. Bizim hurdacı arkadaşlar da fotoğrafa girmiş. Yerlere gazete mazete attılar. Fotoğrafı çektiler" şeklinde konuştu.

CHP, gazetelere verdiği ilanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersinli çiftçi Kemal Öncel’e söylediği "Ananı da al git" sözüne gönderme ypmıştı.

İlanlarda kötü bir meskende yemek yemekte olan 3 kişi gözüküyor, küçük tüpte demlenen çayı içen, bir adet domatesi ve ekmeği paylaşan 3 kişinin, bir miktar peynir, zeytin ve soğan ile karınlarını doyurmaya çalıştığı dikkati çekiyordu.

CHP’nin ilanında yiyeceklerin altına serilen gazete kağıdında ise AKP’nin ilanı yer alıyordu. Bu ilanda "İstikrar ve Güvenin Devamı İçin 5 Yılı Kaybetme Yine Kazan’ yazısı ve Başbakan Erdoğan"ın resmi ile AKP’ye "evet" mührü yer alıyordu.

GENÇ PARTİ'NİN NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI, ESNAFA 25 MİLYON BORÇ TAKARAK KAYIPLARA KARIŞTI

Nevşehir’de, GP İl Başkanı ile birinci ve ikinci sıra milletvekili adayları, kentte çeşitli kişi ve esnafa yaklaşık 25 bin YTL borçlanarak ortadan kayboldu. 
Seçim çalışmalarını bir ay önce başlatan GP Nevşehir İl Örgütü, eski PTT arkasındaki bir evi parti merkezi haline getirdi. Bir kahvehaneyi de seçim bürosu olarak kullanan parti yetkilileri, sürekli borçlanarak aldıkları mal ve hizmetlerin bedelini ödemedi.
 
Parti bürosunun döşenmesinin yanı sıra, çeşitli harcamalar için de 25 bin YTL’ye yakın borçlanan ve Nevşehir’i terkeden GP İl Başkanı Murat Biçer'in cep telefonuna da ulaşılamıyor.
 
Partinin bürosu alacaklıların akınına uğruyor. Kayda değer eşyaların satıldığı öne sürülen parti binasında, muhatap olarak sadece 3'üncü sıra milletvekili adayı Alattin Sarıtaş bulunuyor.
 
Milliyet



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs