En Sıcak Konular

Arap ülkelerinden Erdoğan'a ''BM'' desteği

12 Kasım 2012 12:17 tsi
Arap ülkelerinden Erdoğan'a ''BM'' desteği
Arap ülkelerinin Ankara büyükelçileri, Başbakan Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nde "daimi" ve "geçici üyelik" ayrımına karşı olduğu açıklamasına "tam destek" verdi.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi'nin davetlisi olarak Sakarya'da bulunan Arap ülkelerinin büyükelçileri Başbakan Erdoğan'ın BM'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin açıklamalarını AA muhabirine değerlendirdi.
 
Arap Birliği Türkiye Misyon Başkanı Muhammed El-Fatih Naciri, BM'nin Irak'ın işgalinden sonra çok yara aldığına dikkati çekerek, ''BM'nin Güvenlik Konseyi'ni tekrar gözden geçirmesi gerekir. Bu kapsamda Sayın Başbakan Erdoğan'ın söylediklerine yüzde 100 katılıyoruz. Beraberce BM'ye gideceğiz ve bunu savunacağız, bu tezin savunucusu olacağız'' diye konuştu.
 
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf da ''Sayın Erdoğan'ın bu talebi dünya halklarının yüzde 90'ının talebine tercüman oluyor'' dedi.
 
Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah El Alduveyk ise BM ve Güvenlik Konseyi'nin çok ciddi şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.
 
Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin da ''Sayın Başbakan'ın BM konusunda ve Güvenlik Konseyi ile ilgili söylediklerine katılıyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
Arap ülkelerinin ''Erdoğan'' ilgisi 
 
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin halkının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Milleti'ne minnet duyduğunu belirterek, ''Recep Tayyip Erdoğan, Arap ülkelerinin herhangi birisine gelip de kendini aday gösterirse mutlaka birinci seçilir'' dedi.

''Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumu hakkında konuşmak bile caiz değildir'' diyen Maruf, ''Mavi Marmara ve one minute'' olayındaki tavrını da herkesin bildiğini kaydetti.

 

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,940 µs