En Sıcak Konular

Suriye muhalefetine son rötuş Türkiye'den

11 Kasım 2012 16:46 tsi
Suriye muhalefetine son rötuş Türkiye'den "Katar'da hazırlıklar tamamlanmış olacak. Bir anlamda bu yeniden yapılanma süreci tamamlanmış olacak. Bizim de birlikte yürüttüğümüz bir süreç olduğu için orada olmamız gerekiyor. "

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katar'da Suriye muhalefetinin yeniden yapılandırılması ve demokratik sürece hazırlanmasıyla ilgili toplantıya katılmak üzere Katar'a gidiyor. Davutoğlu, sürecin olumlu gelişmelerle son aşamaya geldiğini, yeniden yapılandırma sürecinin tamamlandığını ifade etti.
Davutoğlu, Bursa'da düzenlenen 'Reform İzleme Grubu'nun 27. Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Acil olarak yurt dışına çıkması gereken Davutoğlu'na, konunun aciliyeti ve gideceği ülke soruldu. Bakan Davutoğlu, aciliyetin bir program değişikliğinden kaynaklandığını belirterek, Perşembe günü Katar'da Suriye ile ilgili bir toplantıya katıldıklarını hatırlattı. Davutoğlu, şunları kaydetti:
        "Arap Ligi Genel Sekreteri ve Arap Ligi'nin Komite Başkanı Katar'la birlikte Türkiye'nin de içinde olduğu üçlü bir çalışma ile Suriye muhalefetinin yeniden yapılandırılması ve demokratik sürece katılması konusunda son derece önemli bir toplantı başlamıştı. Ben daha sonra Cuma günü Türkiye'de Mısır Dışişleri Bakanı ile yüksek düzeyli istişare toplantısı hazırlıkları çerçevesinde bir programımız vardı, İstanbul'a döndüm."
        Gelişmeleri Türkiye'den takip ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:     "Dün akşam da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Sayın Şehamettin Casim ile tekrar görüştüm. Bazı prüzler vardı aşılması gereken. Bu konuda Türkiye olarak, oradaki heyetimizle ve buradan yaptığımız görüşmelerle katkıda bulunmuştuk. Şimdi bu önemli toplantı son aşamaya gelmiş durumda. Olumlu gelişmelerle son aşamaya geldi. Biraz önce Katar yetkilileri ile tekrar temasta bulunduk. Akşam saat 21.00 gibi Katar'da hazırlıklar tamamlanmış olacak. Bir anlamda bu yeniden yapılanma süreci tamamlanmış olacak. Bizim de birlikte yürüttüğümüz bir süreç olduğu için orada olmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu nedenle Bursa programını yarıda kesiyorum. Orada bulunmak iktiza ediyor. Yarın da İtalya'da Türk İtalyan Forumu'na katılacağım. Yarım akşam da ülkemize dönmüş olacağız."

Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs