En Sıcak Konular

Türkiye'de okuyamadı, İngiltere'de birinci oldu

19 Temmuz 2007 10:10 tsi
Türkiye'de başörtülü olduğu için okuyamayan Tuğba, İngiltere'nin başkenti Londra'da özel bir davetle öğrenim gördüğü Liverpool Üniversitesi Genetik Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu.

Tuğba Yumak adlı Türk kızı, özel davetle girdiği Liverpool Üniversitesi Genetik Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitirerek mezun oldu. Üniversite öncesi 6 forumu birincilikle bitirdiği için Liverpool Üniversitesi'nden özel davet alarak eğitimini İngiltere'de sürdüren Tuğba Yumak, Genetik Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle tamamladı. Şimdi çeşitli üniversitelerden doktora teklifleri alan Tuğba, akademik çalışmalarına devam edecek.

ÖZEL ODA TAHSİS EDİLDİ

Başörtülü olduğu için Türkiye'de üniversite eğitimi alma imkanı olmadığından akademik çalışmalarına yine İngiltere'de devam edeceğini söyleyen Tuğba, "Liverpool Üniversitesi'ne girişte ve öğrenim dönemi boyunca başörtüm hiçbir zaman sorun olmadı. İngiltere'ye 15 yaşımda gelmiştim ve o zaman girdiğim okulun müdürü başörtüme karışmadığı gibi, dini vecibelerimi yerine getirebilmem için bana özel oda tahsis etti. Ne lisede ne de üniversite hayatım boyunca tesettüre uygun giyim tarzıma saygısızlık edildi. Üniversite diplomamı alırken de hiçbir sorunla karşılaşmadım" dedi.

Gönlünde yatanın akademik hayatını Türkiye'de sürdürmek yönünde olduğunu dile getiren, ancak kıyafeti nedeniyle bunun mümkün olmadığına dikkat çeken Tuğba, "Gönül isterdi ki tecrübemi kendi ülkemdeki gençlerle paylaşayım. Ama şartlar bizi yurtdışına savurdu. Yabancı bir ülkede de olsa eğitimimi ve kariyerimi sürdüreceğim" diye konuştu.

Aslen Konyalı olan ve bir dönem İngiltere İslam Kültür Merkezi'nin başkanlığını yapan İlhami Yumak'ın kızı olan Tuğba Yumak, eğitim hayatı boyunca ailesi ve Türkiye'ye faydalı olmayı hedeflediğini sözle-rine ekledi.

yeni şafak

 



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs