En Sıcak Konular

Seçime bir-iki: Plaj boşaldı!

19 Temmuz 2007 08:28 tsi
Seçime bir-iki: Plaj boşaldı!
22 Temmuz Pazar günü sandık başına gitmek için tatillerine bir günlük mola verecek olan vatandaşlar, büyükşehirlere akın etmeye başladı. Seçim hareketliliği nedeniyle otobüs firmaları ile uçak şirketlerinde talep patlaması yaşanıyor. Bir yetkilinin deyişi

22 Temmuz Pazar günü siyasi partileri olduğu kadar seçmenleri de büyük bir sınav bekliyor. Sandık başına gitmek için tatillerine bir günlük mola verecek olan vatandaşlar, büyükşehirlere akın etmeye başladı. Özellikle cuma ve cumartesi günleri tatil yörelerinden İstanbul’a seçim akını yaşanacak. Oylarını kullanan vatandaşlar daha sonra tatillerini devam ettirmek için bu kez de İstanbul’dan tatil yörelerine yol alacak.

Seçim hareketliliği en çok otobüs firmaları ile uçak şirketlerine yaradı. Özel havayolu şirketleri oylama öncesinde tatil bölgelerinden İstanbul’a yolcu talebinin patladığını belirtti. Yoğunluk cuma ve cumartesi günü tatil bölgelerinden İstanbul’a, pazar günü ise İstanbul’dan tatil bölgelerine ve Anadolu’ya doğru gerçekleşiyor.

SAYI ÜÇ KAT ARTTI

THY, Onur Air, Pegasus ve Atlasjet yetkililerinden alınan bilgiye göre, hafta içi İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman gibi bölgelerden az olan yolcu talebi üç katına çıktı. Onur Air talebi karşılamak için 165 kişilik uçak yerine 315 kişilik uçaklarını sefere koyarken, Pegasus 2 olan Antalya seferini 8’e çıkarttı. Atlasjet de talebi karşılayabilmek için cuma ve cumartesi günlerine ek sefer koydu. Havayolu yetkilileri pazar günü öğleden sonradan itibaren İstanbul’dan tatil bölgeleri ve Anadolu’ya gitmek isteyenlerin rezervasyonlarını yaptırdığını söyledi.

8 BİNDEN 11 BİNE

Onur Air’den edinilen bilgiye göre, 20 ve 21 Temmuz günleri Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir’den İstanbul’a yoğun yolcu talebi yaşanıyor. Normalde hafta içi 8 bin kişi olan yolcu sayısı seçim haftasında 11 bine çıktı. Şirket, talebi karşılamak için 165 kişilik uçaklar yerine 315 kişilik Airbus A300 tipi uçakları sefere koydu.

Atlasjet yetkilileri de seçim öncesinde talep yoğunluğu yaşandığını kaydetti. Talebin İzmir, Bodrum, Antalya ve Dalaman hatlarında yoğunlaştığı belirtilirken, Cuma ve Cumartesi günü ek sefer konulacağı ifade edildi. Tüm uçuşlarının dolduğunu söyleyen Pegasus Havayolları yetkilileri de, 189 kişilik uçaklarla İzmir, Dalaman, Antalya ve Bodrum’dan İstanbul’a cuma ve cumartesi günü 8 ek sefer gerçekleştirileceğini söyledi. Pegasus yetkilileri Trabzon - İstanbul hattında da talebin yüzde 50 arttığını söylediler.

--------------------------------------------------------------------------------

Günde 6 bin yolcu

Özel Havayolu şirketleri ek seferlerle birlikte cuma ve cumartesi günleri İzmir, Bodrum, Antalya ve Dalaman ile Trabzon’dan günde 6 bin yolcuyu İstanbul’a taşıyacak. THY ise seçim öncesinde tatil yörelerinden İstanbul’a düzenlediği toplam 53 tarifeli seferiyle13 bin vatandaşı oy kullanmak için evine taşıyacak. THY açıklamasında, seçim nedeniyle ek sefer düzenlenmediği fakat tatil yörelerindeki seferlerin doluluk oranlarının yüzde yüz olduğu vurgulandı.

Araç sayısı katlanacak

Oy kullanmak için evlerine dönen seçmenlerin bir bölümünün daha sonra tekrar izinlerini sürdürmeleri bekleniyor. Bu süreçte trafiğe çıkan araç sayısının yüzde 50 artacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, 11 bin belgeli otobüs sayısı bu dönem için kiralanacak otobüslerle birlikte 12 bini aştı ve tamamı sefere konuldu. Türkiye Otobüs Federasyonu Derneği (TOFED) Başkanı Mustafa Yıldırım, “Türkiye yerinden oynadı. İstanbul’dan tatil yörelerine gidişler durdu. Şimdi tatil yörelerinden büyük şehirlere akın başladı” diye konuştu. Pamukkale Turizm’den Hüseyin Arttırdı ise, “Bu yıl uçaklardan yolcumuzu geri aldık. Uçak firmalarının fiyatlarını normal seviyelere çekmesi bize yaradı” dedi.

Akşam



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs