En Sıcak Konular

Bahçeli'den RTE damgası öfkesi

18 Temmuz 2007 22:08 tsi
MHP Sivas mitinginde konuşan Bahçeli, Erdoğan için yine ağaır ithamlarda bulundu. Bahçeli, AK Parti hükümetinin neden Barzani'ye karşı operasyon yapamadığını anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Başbakan unutma senin görevin şehit sayılarını mukayese etmek değil, vatan evlatlarının sağ ve salim evlerine dönmelerini sağlamaktır. Senin görevin terörle pazarlık değil, terörü yok etmektir'' dedi.

Partisince Sivas Mevlana Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Bahçeli, Cumhuriyetin temelinin atıldığı tarihi kongreye ev sahipliği yapan bu kutlu şehirde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.

''Tam bin 703 gündür süren AKP iktidarının ömrü sona ermek üzeredir'' diyen Bahçeli, ''Milletimiz yakın tarihinin en büyük tahribatını yaşadığı bir dönemi geride bırakmak üzeredir. AKP ile geçen yıllar huzur ve kalkınma arayan milletimiz için fırsatların kaçtığı, göz göre heba olduğu bir yıllar olmuştur'' diye konuştu.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu kara dönem siyasi tarihimizde bir Fetret Devri olarak anılacaktır. AKP'yi bu duruma geride kalan yıllarda içine düştüğü gönüllü teslimiyet düşürmüştür. İnsanımıza karşı vurdumduymazlık düşürmüştür. İhanet yolu boyutuna gelen gayri milli politikalar düşürmüştür. Bugün AKP ihanet, gaflet ve teslimiyet üçgenindeki hassas bir denge noktasında salınıp durmaktadır. Artık AKP'nin milli karar verme imkanı kalmamıştır. Milli hiçbir vasfı bulunmamaktadır. Gözü ve kulağı dışardadır. Siyasetini dış talimatlar üzerine oturtmuştur.''

 Türkiye'nin ağır ipotekler altında olduğunu öne süren Bahçeli, ''Cumhuriyet tarihinin en ağır borç yükü sırtımızdadır. Sürekli borçlanılmıştır. Bu borcun karşılığı olan servet Sivas'ta yoktur, bu borcun karşılığı olan yatırım Sivas'ta görülmemektedir. Öyleyse bu para nerededir?'' dedi. Hükümet'in ekonomi politikasını eleştiren Devlet Bahçeli, sektörlerin sarsıldığını, tezgahların kapandığını, çiftçinin aç, esnafın yoksul olduğunu, hayvancılığın tükendiğini iddia etti.

ÖZELLEŞTİRME VE BANKALAR

 İktidarla birlikte sermaye piyasasının yabancılaştırıldığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Milli varlıklarımız özelleştirme adı altında yabancılaştırılmıştır. Hele son günlerde, seçime 15 gün kala bu ne aceleciliktir. Bu ne kıymet, değer bilmezliktir. PETKİM'i niçin satıyorsun? Haydi diyelim satmak zorundasın, bula bula sözde Ermeni soykırımı iddiasıyla Türkiye'nin ümüğünü sıkmaya çalışan Ermeni diasporasının finans babasını mı buldun?''

İktidarın, dönemlerinde hiçbir bankanın batmadığıyla övündüğünü ifade eden Bahçeli, ''Elbette bizim bankaların batmasını istemeyiz. Ama 57. Hükümet döneminde kurulan bankalar öyle kötü yönetilmiş, devletin ve milletin yükünü artıracak boyuta gelmişti, alayını kapattık. İtirazın mı var Sayın Tayyip Erdoğan?'' şeklinde konuştu.

Ülkede bankaların zaten bu şartlarda batmasının mümkün olmadığını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: ''Sivaslı kredi ile alışveriş yaptıkça faizleri de üst üste koyarak kim kazanıyor, bankalar kazanıyor. Türkiye bankalara borçlandıkça bankalar büyüyor. Bankaların da yüzde 36'sı Yunanlı başta olmak üzere yabancıların eline geçmiş. Etin ne, budun ne Yunanistan, gelip Türkiye'de banka alıyorsun. Bu soygun düzeninde bankaların batma ihtimali de yoktur. Ama başka batanlar vardır. Dükkanlarını siftah etmeden kapatan esnafımız batmaktadır. Namuslu iş adamı, sanayici batmaktadır. Kamyonunun tekerini döndürmeyen nakliyeci batmaktadır. AKP'de tanıdığı olmayan tüccar batmaktadır. Tarlaları kurumuş çiftçimiz batmaktadır. Ürettiği sütü, eti değer görmeyen hayvancılıkla uğraşanlar batmaktadır. Kısacası Türkiye batmaktadır.''

Türk milletinin bu yoksulluğa asla mecbur olmadığını ifade eden Bahçeli, ''Hiçbir vatandaşımız bu zillete mahkum değildir. AKP politikalarını şiddetle reddediyoruz. Yoksulluk talihimiz, onursuzluk kısmetimiz olamaz. İnanıyorum ki Türk milleti bu zihniyete sandıkta cevap verecektir. Ve çare milliyetçi hareketin iktidarıdır'' dedi. Konuşması sırasında miting alanındakilerin '60. Hükümet Milliyetçi Hareket' şeklinde slogan atması üzerine Bahçeli, ''Bunları yüksek sesle söyleyin de koalisyon yalanlarıyla zihninizi karıştırmak isteyenlere cevap olsun'' diye konuştu.

''CUMHURİYETİN ÜZERİNE RTE DAMGASI VURMAK KİMİN HADDİDİR''

''Başbakan Türkiye'yi 4 yıl 8 ayda uçurduğunu söyleyip övünmektedir. Sanal zenginlik ve başarı masalını tekrar edip durmaktadır'' görüşünü belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Emrinde olan basın, emrinde olan medyayla. Ya TOKİ'nin düzenlediği mitinglerde, ya da televizyonun her saatinde Türkiye'yi cumhuriyet döneminde hiç kimse bir şey yapmamış, gelmiş geçmiş 57 hükümet hiçbir şey yapmamış, ne varsa bugün Tayyip Erdoğan elindeki bir sihirli değnekle 84 yılın birikimini geldiği gün yapmış. Böyle bir saçmalık olur mu? Böyle bir vefasızlık olur mu? Şimdi biz bir siyasi partiyiz. 2007 yılında milletimizin huzuruna çıkmışız. Ona hizmet edebilecek izni istiyoruz. Müsaade ederse iktidar olarak milletimizi zenginleştirmek, Türkiye'yi güçlendirmek istiyoruz.

Peki bunu yaparken cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar kurulmuş hükümetleri, o kurulan hükümetleri kuran siyasi partileri, değerli siyaset adamlarını, devlet adamlarını ve onların tırnağıyla kazıya kazıya yapmak istediklerini yok farz edip Recep Tayyip Erdoğan diye, cumhuriyetin üzerine 'RTE' damgası vurmak kimin haddidir. Bunu herkes iyi düşünmelidir. Böyle ahlaksızlık olmaz, böyle vefasızlık olmaz. Böyle sadakatsizlik olmaz. Bunun uçmak mı, yoksa sürünmek mi olduğuna siz karar vereceksiniz. Kendi oğullarını ve bakanlarının evlatlarını kast ediyorsa Allah'a çok şükür hepsinin ayağı yerden kesilmiş, kimisi gemiyle denizde, kimisi uçakla havada geziyorlar. Onlar uçmuşlar. Kısa zamanda malı götürmüşler. Ama kast ettiği Sivas'ın evladıysa durum çok farklı.''

TERÖR

Terörün azdığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden cesaret bulduğunu, yaklaşımından umutlandığını ileri süren Bahçeli, ''Her gün bir vatan evladı şehit olmaktadır. Ve bu kara tablonun önünde duran başbakana göre Türkiye uçmaktadır. Türkiye AKP ile gerçekte uçurumun kenarına getirilmiştir'' dedi.

İktidarları dönemlerinde ülkeyi uçuruma getiren bütün dayatmaları birer birer ortadan kaldıracaklarını savunan Bahçeli, ''En kısa sürede AKP'nin tahribatlarının izi silinecektir. Ve en kısa sürede bu zilleti milletime layık gören işbirlikçilerinden ve AKP yöneticilerinden hesap sorulacaktır'' diye konuştu. Miting alanındakilere, ''Türk milletinin kardeşliğini bozanları unutacak mısınız? Manevi değerler üzerinden yapılan ucuz siyaseti unutacak mısınız? Ülkemizi yoksulluğa ve yolsuzluğa mahkum edenleri unutacak mısınız?'' diye sordu. 

Bahçeli, 'Hayır' cevabını alması üzerine, şöyle konuştu: ''Elbette hayır aziz Sivaslılar. Sizleri yakışanı da bu, Sivas'a yakışanı da bu. Bunları unutmayacaksınız. Ve unutmamalısınız. Ve bunların sorumlusu olan Başbakanı da her zaman hatırlamalısınız. Kendi çiftçisinin anasına hakaret eden başbakan olarak hatırlamalısınız. Mehmetçiği yan gelip yatmakla suçlayan başbakan olarak hatırlamalısınız. Aziz şehitlerimizi kelle olarak tanımlayan başbakan olarak hatırlamalısınız. Geçenlerde açıklandı ki Türkiye kendi ürettiği elektriği yarı fiyatına Barzani'ye veriyor. Duymuşsunuzdur. İşte Başbakan'ın neden operasyon yapamadığının en güzel izahı buradadır. Aşiret reisi orada terörist üretsin, üstümüze salsın, vatan evlatları şehit edilsin, sen elektrik üret, yarı fiyatına teröriste ikram et. İşte başbakanın büyüyen Türkiyesi burada. Kendisi ya hava alanında görülüyor, ya havada görünüyor. 3-5 tane basın mensubuyla sanki 789 bin kilometre kare toprak alanında konuşacak yer bulamamışlar da 8 bin fit yukarıda sohbet ediyorlar. Demek ki uçan sadece ve sadece Başbakan. Kimin malını kime veriyorsan. Santral bu milletin, kaynak bu milletin, üreten bu millet. Millete pahalı, başkasına ucuz. Sivas'ın kendi elektriği kendine pahalı, Kandil Dağı'nın elektriği yarı fiyatına. Senin ekonomi anlayışın bu başbakan. Senin milliyetçiliğinin buraya kadar."

haber7



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs