En Sıcak Konular

Türkiye'nin internet kullanım haritası

6 Kasım 2012 09:19 tsi
Türkiye'de 19,1 milyon hanenin yüzde 52'sinde bilgisayar var.

Türk Telekom A.Ş Doğu 1 Bölge Müdürü Timur Sevim, internet kafelerden internete bağlanma oranının gözle görülür şekilde azaldığını bildirdi.
 
Sevim, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılının ilk çeyreğinde 38 ilde 15 bin üzeri hane ile yüz yüze gerçekleştirilen, bilgisayar ve internet kullanım detayları ile alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmanın sonucunun açıklandığını belirtti.
 
Timur, Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de 19,1 milyon hanenin yüzde 52'sinde bilgisayar, yüzde 41'inde ise internet bağlantısının bulunduğunu kaydetti.
 
Araştırmaya göre, bilgisayarı olan hane sayısı çoğalırken, internet kullanımında da buna bağlı olarak artış olduğunu vurgulayan Timur, şunları ifade belirtti:
 
''İnternet kullanımında evden bağlanma oranı 2010 yılında yüzde 58 iken, 2012 yılında bu rakam yüzde 66'ya ulaştı. Geçmiş yıllarda Türkiye'deki internet kullanım alışkanlıklarında önemli yer tutan internet kafelerden internete bağlanma oranı ise düşüş gösterdi. Türkiye'deki internet kullanıcıları internete daha çok evden bağlanırken, hanelerde en çok tercih edilen internet bağlantısı ADSL olarak gözlenmiştir.''
 
Timur, araştırmada ayrıca, Türkiye'deki 19,1 milyon hanenin yüzde 34,6'sında masaüstü, yüzde 20,6'sında dizüstü bilgisayar olduğunun belirlendiğini, hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayısının yüzde 4,2, yeni nesil bilgisayar ürünleri netbookun oranının yüzde 0,7, tabletin de yüzde 0,2 olduğunu vurguladı.

trthaber
 

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,526 µs