En Sıcak Konular

Öldürdüğü tacizcinin kardeşi kurşunladı

18 Temmuz 2007 19:57 tsi
Bursa'da kendisine elle tacizde bulunduğunu öne sürdüğü işadamı 60 yaşındaki Hacı Demir'i otomobilinde kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve meşru müdafaadan serbest kalan 16 yaşındaki A.A., silahlı s

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yazıhane sahibi olan, kendisine ait 4 otobüsü de farklı firmalarda çalıştıran 4 çocuk babası Hacı Demir, geçen mayıs ayında, merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Misi Köyü Üçevler mevkiindeki ormanlık alanda, 16 HD 006 plakalı otomobilinde bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, cinayete kurban giden Hacı Demir'in, incelenen telefon kayıtlarında olaydan kısa bir süre önce, annesi ve babasının boşanmasının ardından babaannesinin yanında kalan ve lise eğitimini yarıda bırakan A.A. ile görüştüğünü belirledi.

Telefonun kayıtlı olduğu evde gözaltına alınan ve Çocuk Şubesi'ne götürülen A.A., suçunu itiraf etmişti. Polise verdiği ifadesinde, “Annem Nafize Toprak, Hacı Demir'i tanıyordu. Önceki hafta birlikte Misi Köyü'ne pikniğe gittik. Eğlendik. Olay günü Hacı Demir beni evden arayarak, annemle birlikte tekrar pikniğe gideceğimizi söyledi. İnandım. Anneme telefon açma ihtiyacı duymadım. Aracına bindik ve Misi Köyü'ne gittik. Annem yoktu. Nedenini sordum. Bana elle tacizde bulunmaya başladı. Olası gasp ve taciz olaylarına karşın yanımda taşıdığım bıçağı sağ göğsüne sapladım. Kan kaybediyordu. Ölmemesi için torpido gözünde bulunan bezi yaraya tampon yaptım. Can çekişiyordu. Kurtaramayacağımı anlayınca iki kez daha sapladım” diyen A.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanmıştı.
Hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen A.A.'nın yargılandığı duruşmada, mahkeme heyeti, cinayetin meşru müdafaa olduğuna, olay sırasında mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaşlanmanın meydana geldiğini bu nedenle 5237 sayılı yasanın 27/2’inci maddesine göre ceza verilmesine yer olmadığına karar vermişti. Genç kıza, olayın ardından Hacı Demir'e ait cep telefonunu alması nedeniyle 3 yıl hapis cezası verildi. Ceza, genç kızın suçunu itiraf etmesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 8 aya indirildi. Sanığın 8 ay tutuklu kaldığı göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, bu suçtan ise tahliyesine karar verdi.

ARKADAŞIYLA GEZERKEN VURULDU

A.A. cezaevinden çıktıktan sonra, babaannesinin Merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi Yonca Sokak'taki evinde onunla birlikte oturmaya başladı.

Dün gece kendilerinde kalan arkadaşı Emine A. ile birlikte, bugün saat 16.00 sıralarında yengesine gitmek için evden çıkan A.A., oturdukları evin sokağındaki bakkala uğrayıp alışveriş yaptı. Marketten çıktıktan sonra A.A.'nın yanına gelen öldürülen Hacı Demir'in kardeşi Ahmet Demir, tabancayla art arda iki el ateş etti. Göğsüne ve karnına isabet eden iki kurşunla yaralanan A.A., koşarak olay yerine 20 metre uzaktaki babaannesinin evine girdi.

Saldırgan kaçarken, ağır yaralı genç kız, ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.A. ameliyata alındı. Ahmet Demir, olaydan kısa bir süre sonra yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

milliyet



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs