En Sıcak Konular

Özgeçmişe Özkök yorumu

18 Temmuz 2007 17:55 tsi
Özgeçmişe Özkök yorumu Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün TSK'nın internet sitesinde 'Başbakan'a karşı sorumludur" ibaresinin çıkarılmasına ilişkin ilk değerlendirmesini İzmir'de yaptı. İşte Özkök'ün konu ile ilgili değerlendirmesi...

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmayın internet sitesinde yer alan öz geçmişiyle ilgili tartışmalar konusunda, ''Türkiye'de bazı meseleler çok büyütülüyor'' dedi.

İzmir Üçkuyular'daki evinde 11 Nisanda Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürlüğü ekibini kabul ederek görüşen Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, bugün AA'ya iadeiziyarette bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, İzmir Bölge Müdürlüğüne gelişinde AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı, İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan tarafından karşılandı.

Emekli Orgeneral Özkök, burada yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin en önemli eserlerinin başında Etibank gibi Anadolu Ajansının da geldiğini belirterek, kuruluşun tarafsız habercilik yaptığını, meseleyi bütün yönleriyle yansıtacak ve iyi seçilmiş haberleri halka duyurmak gibi önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Bu arada, gündemdeki konulara ilişkin soruları da yanıtlayan emekli Orgeneral Özkök, Genelkurmayın internet sitesinde yer alan öz geçmişinde ''Anayasa'ya göre Başbakanlığa bağlıdır'' ifadesinin çıkarılmasıyla ilgili olarak, ''Çıkarılsın, bir beis yok'' dedi. Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, şunları söyledi: ''O konulara girmek istemiyorum. Ama altındaki yorumları okursanız, birçok kişi ne kadar anlamsız olduğunu görüyor.

Standart dışı bir benimki vardı zaten. Ben onu bilerek, kasıtlı olarak oraya koydurmuş değilim. Ama bazı şeyler Türkiye'de ters ele alınıyor. Bizim yabancı muhataplarımızda, genelkurmay başkanları komutan değildir ve hep milli savunmaya bağlıdırlar. Daha ziyade askeri tavsiyelerde bulunacak makam olarak görülürler. Türkiye'deyse başbakana bağlıdır, yani milli savunmanın üzerinde ve başkomutandır. Aynı zamanda silahlı kuvvetlerin komutanıdır, Cumhurbaşkanı adına savaşta da komutandır. Bu, ülkenin silahlı kuvvetlere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir.

Biz bunu iftihar ederek, yabancılara söyleriz. Ama bu yazıldığı zaman sanki tam tersi bir şey, başbakana bağlı olmak böyle üzülecek bir şeymiş gibi anladı birçok kimse. Halbuki ne kadar ters, yani o zaman öyle söylenmiş, öyle yazılmış. Şimdi tabii ki çıkarılsın, hiç bir beis yok. Önemli olan onun anlamı değil. Yani standart olsun. Diğerleri farklıysa neden olsun, bu bir yanlış bir şey değildir. Ama gereksiz bir şey olarak şu anda düşünülebilir ve çıkarılmıştır.

Normal, sıradan bir olaydır. O maddenin orada görülmesi ne Anayasa'nın gücünü artırır, ne de o maddenin oradan çıkarılması Anayasa'nın bir maddesini güçsüz bırakır.'' Orgeneral Özkök, Türkiye'de bazı meselelerin çok büyütüldüğünü belirtti.

Haber7



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs