En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu ekonomiyi yerden yere vurdu!

5 Kasım 2012 12:14 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nde Türkiye'nin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Ekim ayı enflasyon rakamları beklenenin altında çıktı ama CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğu ve Ekonomi Kurmayı Faik Öztrak hükümetin ekonomi politikasını yerden yere vurdu. Ekonomi Gazetecileri Derneği'nde konuşan Kılıçdaroğlu, hükümetin ölü yatırımlar yaptığına dikkat çekerken " halktan aldığınız vergiyi halka harcamayacaksanız nereye harcayacaksınız?" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise enflasyon rakamları kadar büyümenin de önemli olduğunu söylerken Türkiye'nin en büyük sorunun büyüme sorunu olduğunu vurguladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Kamu İhale Yasasında çok fazla değişiklik yapıldı. Hükümetin bu oyununa son vermemiz gerkiyor. Halkın cebinden aldığımız vergiyi ona harcamıyorsak bu ülkede demokrasi yok.

Ekonomi de denge ne olacak? Sizin enerji kaynaklarınız ne olacak? Umudu neye bağlamışlar? Nükleer santral yapacaklar, elektriği oradan alacağız. Nükleer teknolojiyi bizim insanın öğrenecekse gelsin. Benim topraklarımda benim insanım çalışmayacaksa ne işi var. Atıkların maliyetine de ben bakıcam. O zaman elektriği dışarıdan al.

HER ÖNÜMÜZE GELENE TEŞVİK VERMEYECEĞİZ

Enerjiye hangi yatırımları yapıyorlar? Bunlar ölü yatırımlar. Halk bunları bilmesin diye Sayın Başbakan gerginlik yaratma poltikası uyguluyor. Biz iktidara talip oluyorsak barış için talibiz. Elbette dış politikamız olacak, yabancı yatırımlar getireceği, teşvikler bizi bilgi toplumuna taşıyacak. Teşviki her önümüze gelene vermeyeceğiz.

Başbakan kimi idam edelim diye elinde iple geziyor. Allah akıl fikir versin. Bir ülke böyle yönetilmez. Toplumda çatışa kültürünü besliyor. Ekonomi bir ülkenin saygınlığının temel aktörüdür.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU BÜYÜMEDİR!

 Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin 2013 ekonomi bütçesini rakamlarla eleştirdi.

İşte Faik Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye'nin en büyük sorunu büyüme bunun nedeni ise rekabet olarak görülüyor.

2001 yılında, Türkiye krize girdikten sonra borçlanma oranı düşmüş ancak bugüne gelindiğinde Türkiye'nin borcu aynı seviyede.

2001 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük cari açıklarını verdi. Bu yıl cari açık listesinde 7. sırada. İthalatın imalata göre daha yüksek seviyede. Rekabet konusunda Türkiye büyük problemler yaşıyor.

KISA VADELİ BORÇLARI BİLE ÖDEYEMEYİZ

Dolar rezervi Başbakan'ın dediği gibi yüksek oranda değil öyle ki kısa vadeli borçları bile ödeyemeyiz.

Net rezervlerimizde bir artış yok çünkü Merkez Bankası'nın politikası oldukça ilginç. Merkez Bankası'nın doalr üzerinden borçları ölçtüğümüzde geriye bir şey kalmıyor.

Vergi gelirlerinde artış sınırlı gelen artış ise konjonktüre bağlı çıkıyor. ithalattan alan vergi oranı düşüyor.

Maliye politikası ekonomik dengeyi sağlayacak bir dengeye sahip değil.Ekonomi yönetiminde yapılan değişiklikler  sebebiyle her kafadan bir ses çıkıyor.

Merkez Bankası ve Ekonomi Bakanı arasında gaz- fren tartışması hala devam ediyor.

OVP çok hızlı daralan bir iç talebi kapsıyor. Bu yumuşak iniş değil resmen 1 sene içerisinde çakılmış. Sebebi ise cari açığı dengelemek.41 milyar dolarlık GSMH'dan vazgeçmek zorunda kaldık.

Enflasyon hedefi 5,2 iken gerçekleşme oranı 7,4 olacak.İşsizlik oranı düşecvekmiş gibi görünüyor ama Türkiye'de kayıtdışı çalışan sayısı artıyor.

İŞKUR İLE TÜİK'İN RAKAMLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR

İşsizlerin tamamı kayıtdışına girmiş durumda.İŞKUR ile TÜİK'in rakamları çakışıyor.

Altın ticareti, ihracat yüzde 4,2 olan altının payı bu yıl yüzde 30'lara çıkmış. Altın aslında ihracatta gerçekleşen perfermansın tam tersi olduğunu gösteriyor.

2002 yılından bu yana ailelerin borcu yaklaşık yüzde 36 artmış.Bilançonuz bu kadar dolmuşsa bu şekilde iç talebi arttırmanız mümkün değil.

Merkez Bankası olması gerekenden fazla faizleri arttırmak zorunda kalacak.

Yasal düzenlemeler yapmadığımız takdirde kara para aklayan, terörü finanse eden ülkeler listesine gireceğiz.

internet haber



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,230 µs