En Sıcak Konular

Mumcu: Bu seçim bir şey değiştirmeyecek

18 Temmuz 2007 17:46 tsi
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Bu seçim bir şey değiştirmeyecek. Yabancı sermayeyle Türkiye'nin pazar olarak satın alınması tamamlanmadan AKP iktidarını kimse indiremez” dedi.

Mumcu, 23 Temmuz'da yapılacak seçimin “Türkiye'nin demokrasinin önünü açacak, dengeleri değiştirecek bir seçim olamayacağını” savundu.

CHP'nin muhalefet tarzının, “Türkiye'de sağ seçmeni bir kutuplaşma duygusuna ittiğini, mitingler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin de bu kutuplaşma tutumunu derinleştirdiğini” ileri süren Mumcu, “DP projesi işletilebilseydi, dengeleri değiştirecek bir sonuç almak mümkün olacaktı. Ama, bu seçimde değişen bir şey olmayacak. CHP, gücünü MHP ile paylaşacak ve 25 civarında da bağımsız üye Meclis'e girecek” dedi. Mumcu, şunları kaydetti:

“Türkiye'de iktidarı ancak iktisat değiştirir. Türkiye'nin bankacılık sektöründe yabancı sermayeye açılabilir bir yüzde 40'lık pay daha var. Enerji özelleştirmeleri ve medyada yabancı sermayeye yönelik kısıtların kalkmasıyla Türkiye'ye girmesi beklenebilecek sermayenin 120 milyar dolardan az olmayacağını öngörüyorum. Bu da 4 yıllık cari açığın karşılanabileceği bir finansman yaratacaktır. Dolayısıyla küresel sistemden gelecek bir domino etkisi veya Orta Doğu'dan bulaşacak bir problem dışında yeni dönemde geride bıraktığımız 4 yıla göre değişen bir şey olmayacak. Değişen sadece gelir adaletsizliğinin derinleşmesi, Türkiye'nin üretim kapasitelerinin üretim daralması ve borçlanma düzeyinin artması olacak.

5 yıldır kemer sıkmaya alıştırılan Türk milleti, tasarruflarının kendine değil de başkalarına gitmesine itiraz edeceğe benzemiyor. Çünkü insanların bir kısmına Müslüman olmak bir kısmına da laik olmak yetiyor. Bu denge, ancak satacak bir şey kalmadığında bozulur. Ama, artık bu bir yıkım ve yeniden inşa olacaktır. Böyle olmasın diye bir mücadele verdik. Ama bunun böyle olmasından yarar elde edenler galip geldiler. Bu seçim bir şey değiştirmeyecek. Bu 120 milyar dolarlık yabancı sermayeyle Türkiye'nin pazar olarak satın alınması tamamlanmadan AKP iktidarını kimse indiremez.

Benim için önemli olan sistem mekaniğinin değiştirilebilmiş olmasıydı. Cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin anayasa değişikliği bu yönde atılmış büyük bir adımdı. Ama Erdoğan'ın beyanlarından anlıyorum ki, sistemin esasına ilişkin hiçbir şey değişmeyecek.”

hürriyet



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs