En Sıcak Konular

Eski DEP'li milletvekilinden küstah açıklama

18 Temmuz 2007 17:39 tsi
Şanlıurfa'da açıklama yapan eski DEP milletvekili Selim Sadak, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Dağdaki de asker de polis de bizim çocuklarımızdır, bırakın birlikte yaşayalım" dedi.

"Bin Umut" Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan'a DEP eski milletvekili Selim Sadak ve DTP'li belediye başkanlarından destek geldi. Selim Sadak ve beraberindekiler, "Bin Umut" Şanlıurfa bağımsız milletvekili İbrahim Ayhan'ın Viranşehir'deki seçim bürosunda yüzlerce kişi tarafından halaylarla karşılandı. Karşılama sırasında "Oylar namustur, namus satılmaz", "Çeteler hapse bağımsızlar meclise" şeklinde sloganlar atıldı.

Seçim bürosunda bir araya gelen isimler arasında DEP eski milletvekili Selim Sadak'ın yanı sıra DTP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Aktaş, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar Belediye Başkanı Zülkif Karatekin, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir de vardı. Burada halka yönelik bir konuşma yapan eski DEP milletvekili Selim Sadak, Viranşehirli'lerden bu seçimlerde oy oranlarını 2 katına yükseltmelerini istedi. Baykal'a oy verenlerin sadece  etnik olarak Kürt olduğunu iddia eden Sadak, "Bugünlere kolay gelmedik, birçok demokrasi şehidi verdik. Bizi bugünlere getiren sevgili Orhan Doğan, Musa Anter, Muhsin Melik'lerin önünde saygı ile eğiliyorum. Bizi bugünlere getiren ve hayatını demir kapılar arkasında sürdüren, bize cesaret veren sevgili yoldaşıma saygılarımı sunuyorum. Çünkü Urfa'da İbrahimler'in Nemrutlar'a karşı başlattığı mücadelenin temelinde onlar vardır. Bunu unutmak nankörlüktür, insanlık dışıdır. Sevgili Viranşehirliler, önümüzde
büyük bir sınav var. Ya 'Kusura bakmayın bu 30 yıllık mücadele bir şaka idi. Satranç oynadık, yenildik' deyip ortalığı kan dökmek isteyenlere bırakacağız. Ya da 'Biz varız, bizde cennet anahtarı yok. Cennetin anahtarı Allah'ın elindedir. Bizde kardeşliği pekiştirme anahtarı olacak, barış anahtarı olacak, sevgi anahtarı olacak, o da sizin parlamentoya göndereceğiniz sevgili vekilleriniz olacak' diyeceğiz. Bize Türkiye'de kaç Kürt'ün olduğunu sordular, ben de '16 milyon' diye cevap verdim. Bana neden oy alamadığımızı sordular, ben de boynumu büktüm. Dağdaki çocuklar bizim çocuklarımız, askerler bizim çocuklarımız, polisler bizim çocuklarımız. Bırakın birlikte yaşayalım" diye konuştu.

Danıştay kararı ile görevden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise İbrahim Ayhan'ların kendilerinden aldıkları bayrağı daha ileri götüreceğini söyledi. Demirbaş, "Hiçbirimiz koltukta veya bir makamda dünyaya gelmedik. Fakat hepimiz bir dil, kültür ve tarih ile dünyaya geldik. Dilimiz, kültürümüz ve tarihimiz için ne bedel gerekiyorsa ödeyeceğiz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra DEP eski milletvekili Selim Sadak, "Bin umut" Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Kayapınar Belediye Başkanı Zülkif Karatekin ve DTP'li yöneticiler el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs