En Sıcak Konular

Uçak kazasından kurtuldu; trafik kazasında öldü

18 Temmuz 2007 17:34 tsi
Adana'da iki kez uçak kazasından yaralı olarak kurtulan, 38 yıllık pilot Necdet Üner, Mersin'in Silifke ilçesinde geçirdiği trafik kazasında öldü. Üner, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Adana'da iki kez uçak kazasından yaralı olarak kurtulan, ancak Mersin'in Silifke ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ölen 38 yıllık pilot Necdet Üner'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, Necdet Üner'in cenazesi, kazada yanında bulunan ve kendisi de hafif şekilde yaralanan kızı Gökçe (27) ile Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde öğretim üyeliği yapan eşi Nevin Üner ve diğer kızı Gözde Üner (30) tarafından Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi morgundan alınarak İlahiyat Fakültesi yanındaki camiye getirildi. Cenaze törenine ağabeyi Necati Üner, CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ve yakınları ile arkadaşları katıldı.

Burada düzenlenen törenden sonra kılınan namazın ardından Üner'in cenazesi, ÇÜ Balcalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazede, gözyaşlarına boğulan yaralı kızı Gökçe, yakınları tarafından sakinleştirildi. Pilotun ağabeyi Necati Üner, kardeşinin hayata çok bağlı biri olduğunu belirterek, ''Hem hayatı hem de adrenalini çok severdi. Sürekli adrenalin yaratan sporlarla uğraşırdı. Paraşüt yaparken bacağını kırıp, platin takılmasına rağmen bu sevdasından vazgeçmedi. Adeta gökyüzüne aitti. Ayağının yerden kesilmesi onun için çok şey ifade ediyordu. Bu nedenle atlattığı tüm uçak, paraşüt kazalarına rağmen uçma merakından vazgeçmedi'' diye konuştu.

Ceyhan'da bulunan Kartal Havacılık şirketinin Genel Müdürü, 38 yıllık pilot Necdet Üner (57), 5 Mayıs 2001 tarihinde deneme uçuşu için ''Pauni Brev'' adlı zirai mücadele uçağıyla Adana Havalimanı'ndan havalandıktan bir süre sonra yakıt deposunda meydana gelen arıza nedeniyle Seyhan Baraj Gölü'ne zorunlu iniş yapmıştı. Bu kazadan burun kanamasıyla kurtulan Üner, 15 Eylül 2006 tarihinde de tek motorlu Pavni tipi ''TC-ZPY'' zirai ilaçlama uçağında, Adana Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan sonra meydana gelen arıza nedeniyle Güney Sanayi Fabrikası alanı içindeki MARSA tesisinin laboratuvarının bulunduğu binanın duvarına çarpmıştı. Bu kazada da hafif yaralanan Üner, bir kez de paraşütle yaptığı atlayış sırasında yere çakılarak ayağını kırmış, bacağına platin destek takılmıştı. Üner, kullandığı 01 TZ 454 plakalı otomobilin önceki gün Atakent beldesi yakınlarındaki kırmızı ışıkta beklerken Mehmet Sezgin (57) yönetimindeki 33 LE 369 plakalı kamyonetle çarpışması sonucu ağır yaralanmış ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülürken ölmüştü.



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,896 µs